• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

10.11.2023

08:00

Skandal na maturskoj ekskurziji u Italiji! Učenice prijavile da ih je profesor beogradske gimnazije uznemiravao, u sve uključena policija

Printscreen/pixels

Vesti

Skandal na maturskoj ekskurziji u Italiji! Učenice prijavile da ih je profesor beogradske gimnazije uznemiravao, u sve uključena policija

Podeli vest

Profesor beogradske Filološke gimnazije B. DŽ. napravio je skandal na maturskoj ekskurziji u Italiji gde je, prema nezvaničnim informacijama, omogućio maturantima da dođu do alkohola i da ga konzumiraju a zatim je, prema rečima svedoka, "sa njima pio, nedolično se ponašao i spopadao učenice".

Učenice koje su bile na "meti" B. DŽ. su odmah prijavile drugim profesorima da ih ovaj uznemirava i da se nedolično ponaša. Po povratku sa ekskurzije sve su ispričale roditeljima koji su razgovarali sa direktorkom škole i obavestili policiju o nemilom događaju.

Da je do incidenta na ekskurziji došlo za "Blic" su potvrdili i iz Uprave Filološke gimnazije.

- Prijavljeno je uznemiravanje. Preduzete su sve zakonom predvidene mere: pokrenut je disciplinski postupak i suspenzija. Došlo je do raskida radnog odnosa. Profesor više nije clan kolektiva naše škole. O svemu su obaveštene nadležne institucije - kratko su rekli nadležni iz Filološke gimnazije.

Za sada nije precizirano do kakvog je tačno "uznemiravanja" došlo, ali su iz ove škole apelovali na odgovorno postupanje u vezi sa ovim slučajem zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti jer pored punoletnih, u ovom incidentu bilo je i maloletnih učenika.

I u Ministarstvu prosvete potvrđeno je za "Blic" da je došlo do incidenta na ekskurziji za koji su blagovremeno po protokolu obavešteni od strane nadležnih iz Filološke gimnazije.

- U svakoj pojedinačnoj situaciji zlostavljanja ili nasilja učenika nad učenikom, učenika nad nastavnikom i nastavnika nad učenikom reaguje i postupa škola, a Ministarstvo prati postupanje ustanova. Povodom incidenta u Italiji, škola je odmah po povratku suspendovala nastavnika i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Disciplinski postupak nije krivični postupak, zaposlenom se izriču mere, a ne kazne i sankcije - kažu u Ministarstvu prosvete i dodaju:

- S obzirom na to da je zaposleni posle pokrenutog disciplinskog postupka i rešenja o udaljenju sa rada podneo zahtev za raskid radnog odnosa, doneto je rešenje o prestanku radnog odnosa. Najteža mera disciplinskog postupka je prestanak radnog odnosa do koga je i došlo. Škola je odmah po povratku dece sa ekskurzije organizovala podršku učenicima i održava stalnu komunikaciju sa roditeljima učenika.

Povodom ovog događaja obavešteno je nadležno tužilaštvo i policija, koji su pokrenuli istragu i trentuno se saslušavaju vinovnici, i svedoci nemilih događaja na ekskurziji kako bi se utvrdilo šta se tačnbo desilo i da li je i koje krivično delo počinio profesor B. DŽ. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija