• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

10.11.2023

08:27

Napali policajce, potegli i pištolj na njih, a sada su osuđeni! Apelacioni sud potvrdio presudu, evo koliko će robijati dvojica nasilnika

Informer

Vesti

Napali policajce, potegli i pištolj na njih, a sada su osuđeni! Apelacioni sud potvrdio presudu, evo koliko će robijati dvojica nasilnika

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno osudio Vukašina M. (40) i Filipa V. (34) na ukupno 19 godina zatvora, jer su u septembru 2021. godine nakon potere udarili kolima policajca i uperili pištolj u njega.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu kojom je osudio Filip V. osuđen na 12 godina, a Vukašina M. na  sedam godina zatvora, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu ovog suda.

Oni su oglašeni krivim za izvršenje krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u saizvršilaštvu, dok je Filip V. osuđen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, te mu je izrečena mera bezbednosti oduzimanja pištolja i metaka.

Podsetimo Vukašin M. i Filip V. uhapšeni su 20. septembra 2021. godine nakon što su, bežeći od policije, napali patrolu na Bulevaru vojvode Mišića u Beogradu. Obojica su dobro poznati policiji, a Vukašin je inače 2007. godine bio uhapšen, pa osuđen zbog više milionskih pljački benzinskih stanica u Beogradu. Interesantno je da je Vukašin tada prilikom svake pljačke potezao oružje.

Kako je nakon hapšenja saopštio MUP, policajci su pokušali da zaustave "škodu oktaviju" u kojoj su bili Vukašin i Filip, ali oni su se dali u beg, pri čemu su udarili i policajca ali i službeno vozilo policije, a potom i u banderu pored puta. Filip, koji je sedeo na mestu suvozača, tada je izvadio pištolj, ali policajci su ispalili nekoliko hitaca u "škodu" i zatim savladali osumnjičene. 

Posle pretresa vozila zaplenjena su dva pištolja, manja količina spida i amfetamina. Policija je potom na Dorćolu pronašla i "dačiju sandero" koju su, oni ukrali.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SUD MU POVEĆAO KAZNU! Ubica sa Ade Huje nestao bez traga
Hronika

SUD MU POVEĆAO KAZNU! Ubica sa Ade Huje nestao bez traga

Aleksandra Relića, koji je u bekstvu, od oktobra prošle godine kad je pretukao Darka Lilića, sina bivšeg predsednika Zorana Lilića, Apelacioni sud u Beogradu je pravosnažno osudio na 12 godina zatvora za ubistvo Miloša Stojanovića na Adi Huju 2019. godine.

19.05.2023

07:45

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija