• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

15.11.2023

21:16

"Telo Emira letelo je 50 metara"! Ispovest oca čijeg je sina kolima ubio drug u Sjenici: "Stajao je i čekao kraj trke"

Informer/društvene mreže

Vesti

"Telo Emira letelo je 50 metara"! Ispovest oca čijeg je sina kolima ubio drug u Sjenici: "Stajao je i čekao kraj trke"

Podeli vest

Moj sin je izašao iz vozila, jer nije želeo da se trka i učestvuje u tome. Bio je na raskrsnici, odnosno kružnom toku u blizini jednog hotela sa dvojicom drugova. Gledao je u telefon, ali ništa nije snimao za društvene mreže, što dokazuje i sadržaj njegovog aparata u kojem nema ama baš ništa. Onda ga je pokosio automobil...

Ovako, za "Novosti", priča kroz suze Zekrija Rožajac, čiji je sin Emir (21), zvani Buci, poginuo u utorak uveče, oko 22 sata, u rodnoj Sjenici.

Prema prvim informacijama, Emir je te noći bio s društvom u gradu. Sa njim je bio i Кadir B. (17) i još nekoliko momaka. 

- Sa dvojicom drugova Emir je stajao na kružnom toku da popričaju i sačekaju kraj te trke. Кadir je, navodno, izgubio kontrolu nad "pasatom" i pri velikoj brzini udario u Emira. Auto se prevrnuo i završio na krovu stotinak metara od mesta tragedije. Telo mog sina odletelo pedesetak metara dalje - očajno priča otac stradalog mladića. 

Foto: PrintScreen/Društvene mreže

Nastradali mladić

Na mesto nesreće ubrzo su stigle policija i Hitna pomoć

- Nažalost, uprkos svim naporima medicinskog osoblja, moj sin je izgubio bitku za život. Emir je preminuo, a Кadir je, kako sam čuo, zadobio teške povrede i prevezen je u bolnicu. Strašno je ovo što se dogodilo, ne želim to nijednom roditelju. Imam starijeg sina Elmira i ćerku Taidu, ali ne znam kako ćemo supruga Nermina i ja dalje bez našeg Emira - kaže Zekrija za "Novosti".

SUTRA SAHRANA, SLEDI SASLUŠANJE

EMIR Rožajac biće sahranjen sutra na matičnom groblju u Sjenici, a nadležni nastavljaju sa istragom vezanom za ovu veliku tragediju. Кadir B. je u međuvremenu uhapšen. Nezvanično, čim se bude oporavio, on će biti priveden i saslušan u nadležnom tužilaštvu u Novom Pazaru zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom i vožnje bez dozvole. 

I rođaci, prijatelji, komšije porodice stradalog mladića, još su u šoku zbog svega što se desilo. 

Кadir voleo bahatu vožnju, a nema ni dozvolu

- Cela Sjenica tuguje za Emirom, koji je u gradu bio poznat kao čestit mladić, cenjen i poštovan, kao i njegova porodica - kaže nam jedan rođak nastradalog mladića.

- Ode jedan mladi život tek tako... Žao nam je i drugog momka, Кadira, kojem se lekari bore za život i koji, navodno, nema ni vozačku dozvolu. Ne razumem tu mladalačku potrebu za bahatošću i dokazivanjem na pogrešan način. Pa, to dete nema još 18 godina, a na društvenim mrežama se snima i prikazuje kako ume besno da vozi automobil od 3.000 kubika i to čak 250 kilometara na sat. Nek on poživi svojim najbližima, ali za mene su tu najodgovorniji roditelji, koji deci kupuju besne automobile i ne kontrolišu ih šta rade. Uostalom, ovde se često događaju te trke mladih i niko od nadležnih ne reaguje. Bilo je pitanje dana kada će neko stradati i evo, desilo se. 

Foto: PrintScreen/Društvene mreže

Nastradali mladić

U porodici Кadira B. su se okupili rođaci i prijatelji. 

- Кadirov otac Nehrudin nije u Srbiji, čovek je poslovno bio na putu kad je čuo za nesreću. Čekamo da dođe, i sam je u šoku i očajan, kao i cela rodbina. Кadirova majka je u bolnici, otkako je čula šta se desilo. Molimo se da preživi, a porodici Rožajac izjavljujemo najdublje saučešće - rekla je, za "Novosti", strina mladića koji je vozio automobil i pokosio Emira.

PROFIL Кadira B. na "Tik-toku" preplavljen je snimcima. 

- Кadir je voleo da doda gas i pokaže koliko automobil može brzo da ide - kaže nam jedan Sjeničanin. - Bio je dobar u tome, ali je veoma mlad i neiskusan. To da voli brzu vožnju, dokazuju njegovi snimci na društvenim mrežama, gde uz pojačanu muziku snima instrument-tablu iza volana, koja pokazuje brzine i veće od 200 kilometara na čas. Automobili, koje je snimao, uglavnom su bolji, poput "BMV" ili "audija". To snimanje brze vožnje mu je, kao i mnogim drugim mladim momcima, bio neki lajtmotiv i stil života. Nažalost, sve se pretvorilo u pravu katastrofu. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija