• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

16.11.2023

11:02

Pretio vernicima ispred džamije određen mu pritvor! Ekstremista na saslušanju stano ponavljao jednu stvar!

Tanjug/Informer.rs

Vesti

Pretio vernicima ispred džamije određen mu pritvor! Ekstremista na saslušanju stano ponavljao jednu stvar!

Podeli vest

Tokom saslušanja osumnjičeni je gestikulirajući pokazivao kako su mu usta zakopčana i da neće reč da progovori

Viši sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor Mišelu K. (48), koji se sumnjiči da je 13. novembra ugrozio sigurnost vernika i izlagao poruzi verske simbole u dvorištu beogradske Bajrakli džamije, dok su vernici obavljali obred.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, rekla je portparol tog suda Milica Veličković.

Osumnjičeni na saslušanju u tužilaštvu nije iznosio odbranu, niti je želeo da iznese svoje lične podatke.

Mišelu R. se na teret stavlja krivično delo izazivanje nacionalne rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina. Sumnja se da je on 13. novembra oko 18.20 časova u Gospodar Jevremovoj ulici u dvorištu Bajrakli džamije, u momentu kada su vernici obavljali verski obred “Jacija Namaz - poslednje peto klanjanje”, njima uputio poruke preteće sadržine - da je ta džamija lažna, da muslimani treba da nestanu, psovao im je majku muslimansku.

Pored ostalog je kazao:"Ja sam Mosad, majka mi je Jevrejka i treba vas ubiti".

Nakon toga je zaposlenom u Vakufskoj direkciji islamske zajednice pretio skalpelom, koji je izvadio iz džepa pantalona. Pored ostalih dokaznih radnji i ispitivanja svedoka, tužilaštvo će naložiti da se obavi psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog.

Tokom saslušanja osumnjičeni je gestikulirajući pokazivao kako su mu usta zakopčana i da neće reč da progovori.

Sve vreme tokom sačinjavanja zapisnika on se krstio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija