• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

17.11.2023

10:30

Zrenjanin bezbedan grad: Policija potvrdila smanjenje broja krivičnih dela

Z.I.

Vesti

Zrenjanin bezbedan grad: Policija potvrdila smanjenje broja krivičnih dela

Podeli vest

Načelnik Policijske uprave u Zrenjaninu Branislav Todorović kaže da je Zrenjanin miran i bezbedan, uz naglasak da je nastavljen trend smanjenja broja evidentiranih krivičnih dela.

- Ukupan broj otkrivenih i registrovanih krivičnih dela smanjen je za oko 8% u odnosu na isti mesec prošle godine, a tokom oktobra 2023. godine evidentirano je 199 krivičnih dela, dok je u istom mesecu prošle, evidentirano 215 krivičnih dela izvršenih na području koje pokriva PU u Zrenjaninu - naglašava Branislav Todorović, načelnik uprave i dodaje da su nadležnim tužilaštvima podnete krivične prijave protiv 134 osoba, od kojih je 12 osoba maloletno.

Zbog težih krivičnih dela policijski službenici zadržali su šest osoba, a uhapsili pet, a ono što je važno, nije bilo događaja sa obeležjima najtežih krivičnih dela kao što su ubistva, teška ubistva ili pokušaja istih.

- Najdominantniji oblik kriminaliteta na području Zrenjanina su krivična dela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, pre svih krađe i teške krađe, koje čine preko 40% ukupno evidentiranog kriminaliteta, a bitno je i što je broj krivičnih dela nasilja u porodici u odnosu na isti mesec prošle godine znatno manji - kazao je Todorović i pojasnio da su protiv 16 osoba podnete krivične prijave za izvršena krivična dela na štetu 22 osobe, a na sreću ugalvnom je to bilo verbalno nasilje. 

Ipak kako je objašnjeno u donsou na oktobar 2022. ove godine je u istom mesecu otkriveno 56% više krivičnih dela zloupotrebe opojnih droga i zaplenjeno je 814 grama opojnih droga, uglavnom marihuane, kokaina i amfetamina.

Pet krivičnih prijava zrenjaninska policija podnela je protiv lica koja su nedozvoljeno držala oružje i eksplozivne materije, uz dva oduzeta oružja i veću kočinu municije, a veći je i broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira nego u istom periodu lane.

Zrenjaninska policija je evidentirala i manji broj saobraćajnih nezgoda, a policajci su svakodnevno angažovani i u 75 škola i što je najvažnije tu nije bilo problema. 

Inače policija je realizavala projekat "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo", u saradnji sa školskom upravom, u toku je još jedan, pod nazivom "Osnovi bezbednosti dece", sa brojnim predavanjima u školama i uz kontakt pripadnika policije sa timovima za zaštitu učenika od zlostavljanja i zanemarivanja koji su formirani u okviru škola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17