• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

17.11.2023

11:11

(VIDEO) Evo ko je bacio bombu na kuće Kosmajca: Poznato ime iz devedesetih, udario na porodicu pokojnog biznismena

MUP Srbije

Vesti

(VIDEO) Evo ko je bacio bombu na kuće Kosmajca: Poznato ime iz devedesetih, udario na porodicu pokojnog biznismena

Podeli vest

Nakon što su juče uhapšeni supružnici Džesika R. T. (39) i Dušan Krstić Duca (59) zbog sumnje da su bacili bombe na dve kuće na Zvezdari u vlasništvu porodice pokojnog biznismena Dragoslava Kosmajca, isplivali su novi detalji.

Kako se nezvanično saznaje, navodno pozadina napada na Kosmajce je osveta zbog ubistva i pokušaja ubistva iz devedesetih godina.

Uhapšen Duca sa Olimpa, poznat iz devedesetih

- Uhapšeni Krstić je devedesetih bio poznat na Zvezdari. Zvali su ga Duca sa Olimpa. Družio se sa Goranom Marjanovićem, zvanim Goksi bombaš, i sa Aleksandarom Kneževićem Kneletom, žestokim momcima iz devdesetih - kaže naš izvor.

Podsetimo, Goksi Bombaš je ubijen 1995. u kafiću na Olipmu, a Knele je likvidiran 1992. godine u hoetlu "Hajat" u Beogradu.

Ranije su mediji pisali da je i sam Dušan Krstić Duca bio na meti, a kako su navodili on je ranije, neko vreme bio u Australiji, navodno u tamošnjem zatvoru.

 

Foto:  

- Žena koja je uhapšena sa Krstićem zbog sumnje da su bacili bombe na kuće porodice Kosmajac, državljanka je Australije - kaže izvor.

Podsetimo, uhapšeni supružnici, sumnjiče se da su pre nedelju dana bacili bombu u dvoriste Lazara Kosmajca, sina pokojnog biznismena, u Žabljačkoj ulici.

- Osumnjičeni su najpre bacili eksplozivnu napravu u dvorište kuće Kosmajaca u Žabljačkoj ulici. Pošto ta naprava nije eksplodirala, došli su opet i bacili u dvorište još jednu eksplozivnu napravu. Međutim, tada su pogrešili i ta bomba je završila u dvorištu komšijske kuće Kosmajaca u Žabljačkoj. Pošto je ona eksplodirala, pozvana je policija, a onda je baštovan Kosmajaca pronašao u dvorištu i prethodno neeksplodiranu bombu - objašnjava nam izvor.

Foto: Informer

 

 

Još jedna paklena naprava bačena je u dvorište kuće Milice Kosmajac, ćerke pokojnog Dragoslava, u Ulici Milana Rakića. Ni ta bomba nije eksplodirala.

- Nakon što je Kontradiviziona ekipa MUP Srbije bezbedno uklonila napravu, uzete su izjave od ukućana. Brzom i efikasnom akcijom policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu juče su uhapšeni supružnici Džesika R. T. (39) i Dušan Krstić.

- Njima su lisice stavljene u jednom selu u okolini Ljiga - dodaje izvor.

Krstić je navodno posle hapšenja tvrdio i da zna da je Kosmajac odgovoran za postavljanje eksploziva pod vozilo u kojem su bili njegova žena i deca koja su preživela, kao i da je Kosmajac odgovoran za ubistvo njegovog kuma Gorana Marjanovića, zvanog Goksi bombaš, koje se dogodilo 1995. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Problem za Francuze: Lukas Ernandez pod znakom pitanja
Fudbal

Problem za Francuze: Lukas Ernandez pod znakom pitanja

Fudbaler Pariz Sen Žermena i francuski reprezentativac Lukas Ernandez (28), koji je u polufinalnom meču Lige šampiona protiv Dortmuda povredio koleno, mogao bi zbog povrede da propusti predstojeće Evropsko prvenstvo, objavio je danas "Lekip".

02.05.2024

17:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija