• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

20.11.2023

13:24

Otkriveno sa kog servera dolaze pretnje o bombama u školama u Beogradu!

printscreen

Vesti

Otkriveno sa kog servera dolaze pretnje o bombama u školama u Beogradu!

Podeli vest

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal otpočelo je istragu o pretnjama koje se upućuju osnovnim školama na teritoriji Beograda. Prva dojava o postavljenoj bombi upućena je najvećoj beogradskoj školi „20 oktobar“ na Novom Beogradu pre 17 dana. Jutros su po prvi put upućene pretnje svim osnovnim školama u Zemunu.

U poslednjih 17 dana novobeogradskoj školi, pretnje napadom na objekat ili postavljenom eksplozivu, upućivane su gotovo svakodnevno. Nastava je obustavljana, učenici su odlazili kući, a posledica nije samo gubitak nastave, već i širenje straha i osećaja ugrožene bezbednosti.

 

Otkriveno gde je server sa koga stižu pretnje

Sve dosadašnje pretnje upućene su mejlom i sa servera, odnosno IP adrese koja nije u Srbiji. To ne znači da je pošiljalac i zaista u stranoj državi.

- Upućen je dopis državama za pomoć u istrazi – kaže izvor iz MUP.

U Osnovnoj školi "20 oktobar“ i oko objekta podignut je nivo bezbednosti. Izvor navodi da su sinoć u pregledu učionica i prostorija škole korišćeni i psi. Svim školama još ranije poslati su protokoli o postupanju u slučaju dojava o bombama. Ceo proces kreće od direktora koji je dužan da odmah obavesti nadležna ministarstva, prosvete i MUP.

Foto: Freepik.com

 

Poslednjih dana u osnovnoj školi "20 oktobar“ održan je niz sastanaka na kojima su prisustvovali predstavnici MUP, prosvete, školske uprave i roditelja. Trenutno nisu sva deca u školi, a pojedini roditelji su kao razlog izostanka naveli upravo upućivane pretnje. Prema nezvaničnim procenama broj dece koja nisu u školi je manji od pet odsto.

Pojedini roditelji kažu da je protekle nedelje ipak vladao haos i da su iz škole usred radnog vremena upućeni pozivi da ko može dođe po decu. Od danas je u školu „20 oktobar“ upućen i psihološki tim, čiji je cilj savetodavni rad sa svima kojima je potreban.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djole

pre 7 meseci

A sta je "otkriveno"?! Da ne dolazi iz stbije?! I to je sve sto ste saznsli?! Wauuu kakav naslov?! Pomislili bi da imate nesto bazno da nsm "otkrijete"?! Kad ono samo da ne dolazi iz srbije?! Wauuuu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija