• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/dan

21.11.2023

09:16

Dramatična situacija u školi u BIjelom Polju nakon što je učenik pretio "vračarskim scenariom": Učenici sa spiska za odstrel ne dolaze za nastavu

EPA/Boris Pajović

Vesti

Dramatična situacija u školi u BIjelom Polju nakon što je učenik pretio "vračarskim scenariom": Učenici sa spiska za odstrel ne dolaze za nastavu

Podeli vest

U Osnovnoj školi "9. maj" u Sutivanu kod Bijelog Polja nakon prijave da je jedan učenik prvo pretio drugovima i rekao da je na njegovom spisku za odstrel 26 osoba, u školu ne dolazi deo učenika sa navodnog spiska, ali ni dečak koji je pretio.

Kako je za crnogorske medije potvrdila direktorka škole na nastavu ne dolazi deo učenika čija su imena na navodnom spisku, ali ni učenik koji je izrekao jezive pretnje. 

Kako su izjavili iz crnogorske policije, za lokalne medije, o slučaju u Bijelom Polju ih je obavestila školska uprava i odmah je obavljen razgovor sa direktorkom škole, razrednim starešinom i još jednim profesorom.

I pored toga što, nakon što se saznalo za pretnje koje je izrekao učenik, u školi dežura policajac mnogi roditelji nedozvoljavaju svojoj deci da idu na nastavu jer kako su rekli "sigurnost učenika niko ne garantuje", zbog čega im oni neće ni dozvoliti da idu u školu dok se sve ne ispita do kraja.

Školu u Bijelom Polju obišli su i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i kulture, koji su takođe razgovarali sa direktorkom, nastavnicima i roditeljima učenika.

Ministarka prosvete Anđela Jakšić Stojanović saopštila je da učenik koji je navodno pretio spiskom više nije u školi u Sutivanu, ali nije detaljnije govorila o tome. 

Resorno ministarstvo oglasilo se nešto kasnije saopštenjem u kome tvrde da su preduzete sve neophodne radnje povodom prijetnji koje je učenik škole u Sutivanu, navodno, uputio vršnjacima.

- Ministarstvo prosvete, nauka i inovacija obaveštava javnost da se, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Centrom bezbednosti Bijelo Polje, nadležnim tužilaštvom, Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Centrom za socijalni rad Bijelo Polje, Ministarstvom zdravlja i nadležnim zdravstvenim ustanovama i Zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore, preduzimaju sve neophodne mjere i aktivnosti povodom slučaja u OŠ "9.maj" u Bijelom Polju - saopštili su iz Ministarstva prosvete.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dušan

pre 5 meseci

Koliko još treba raznih državnih institucija da daju svoje mišljenje.More treba uhvatiti tu malu bitangu,dobro ga izlemati,uhapsiti oca ako ga ima o njega i bajbukanu,pošto ga je tako lepo "vaspitao"

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija