• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/dnevnik. hr

24.11.2023

12:41

Osuđeni pedofil koji je pobegao iz suda u Banjaluci dao intervju u Zagrebu! Tvrdi da nije kriv i da će to dokazati

printscreen- dnevnik.hr

Vesti

Osuđeni pedofil koji je pobegao iz suda u Banjaluci dao intervju u Zagrebu! Tvrdi da nije kriv i da će to dokazati

Podeli vest

Osuđeni pedofil Ivica Mišković (65) koji je pobegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjaluci umesto da bude uhapšen u Zagrebu dao je intervju za jedan hrvatski portal u kojem tvrdi da je nevin.

Osuđenog pedofila zagrebačka policijaje locirala 16. novembra, ali on nije uhapšen jer nije po hrvatskom zakonu imalo osnova za njegovo dalje zadržavanje, odnosno hapšenje, s obzirom na to da je Mišković i hrvatski državljanin.

Nakon objavljivanja vesti gde boravi osuđeni pedofil se u četvrtak pojavio u redakciji "Provjerenog" i dao intervju koji je preneo portal dnevnik. hr

U kratkom intervju on je tvrdio da je nevin i da će to dokazati. 

 - Pa kako neću pobeći, četiri godine osuđen na pravdi Boga. Nisam kriv. Nevin da ležim? Meni je lakše to sa slobode rešavati. Šta je trebam trpeti nekog tamo - rekao je Mišković koji je pojasnio da nije imao saučesnika u bekstvu i da je u Hrvatsku je ušao na biciklu.

- Nisam ja pobegao bezveze, ja za beg neću moći odgovarati. Idemo dalje da dokažemo da sam ja nevin i da sam pobegao sa razlogom -  rekao je on.

Inače osuđeni pedofil je uveren da ga Hrvatska neće isporučiti BiH.

Ovaj inetrvju je naišao na burnu reakciju javnosti i na društvenim mrežama su korisnici bili saglasni da je potrebno ukinuti dvojno državljanstvo i Miškovića vratiti u BiH.

"Pod hitno ukinuti dvojna državljanstva, jedinu korist od njih imaju kriminalci, pedofili, seksualni prestupnici i političari uhljebi", jedan je od komentara.
"Super, sad je došao u drugu državu da radi isto", piše drugi komentator.

Podsetimo Ivica Mišković iz Kaknja pobegao je 7. novembra iz Osnovnog suda u Banjaluci gde je prethodno osuđen na 4 godine zatvora za teško zlostavljanje devojčice, inače ćerke njegovog pastorka. 

Istraga je pokazala da nakon presude nije bio vezan lisicama i da su ga sudski policajci bez nadzora ostavili u kancelariji. To je iskoristio i iskočio kroz prozor. Sudska policajka, koja je stajala na ulazu u sud, pokušala je da ga spreči, ali nije uspela.

Inače Ivica Mišković je u februaru 2021. godine došao u Banjaluku, svega mesec dana nakon što je u Kaknju navodno prijavljen za zlostavljanje dečaka (12). Mediji su izveštavali da je ubrzo po dolasku u Banjaluku zlostavljao devojčicu (9), a kada ga je majka njegove žrtve prijavila policiji, on je pobegao u Nemačku, gde je nekoliko meseci kasnije uhapšen i izručen u Republiku Srpsku. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija