• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mondo

24.11.2023

13:28

Ispovest upravnik zatvora u Srbiji: Napolju su zveri, a kada dođu ljubili bi mi cipele

insajder

Vesti

Ispovest upravnik zatvora u Srbiji: Napolju su zveri, a kada dođu ljubili bi mi cipele

Podeli vest

Trivun Ivković, nekadašnji upravnik KPZ Sremska Mitrovica istakao je u nedavnom intervjuu da osuđenici u SUP-u pričaju jedno, na sudu drugo, a tek kad dođu kod njega oni se ispovede i kažu istinu.

- Moraš da nađeš šta je u njemu dobro da to koristiš da bi bilo dobro i njemu i nama. Bilo je osuđenika koji se samopovređuju, gutaju kašike i viljuške, pokušavaju da pobegnu - ispričao je Ivković.

Prisetio se i kako je jednog zatvorenika slagao da će mu u ponoć nad njim biti izvršena smrtna kazna.

- Vi dobijate čoveka koji je osuđen na smrt. Ovog momenta može da ubije i vas i još pet ljudi. A on je i dalje osuđen na smrt. Bio je vrlo korektan. Ja mu kažem, Vrbanoviću stigla je presuda. Kaže, znam. Vrbanoviću smrtna kazna je u pitanju. Znam, kaže mi. Ma to njemu ništa ne znači. On je ubio celu porodicu Viskardi u selu Breša. I on sad staje pred vas osuđen na smrt. Gledam ga i kažem mu - noćas je izvršenje. Rekao sam mu da će biti u ponoć. Tražio sam od njega da nas poštuje. On mi je dao reč da će poštovati red u zatvoru dok ne ode na streljanje - rekao je Ivković za Kurir TV.

"Spremni su da puze i ljube cipelu"

Na pitanje da li je istina, kako tvrdi Radoslav Ivanović Rakac, da su ga Trivunovi stražari zatvarali u mrtvački sanduk, Ivković kaže:

Foto: Printscreen/youtube/BALKAN INFO

 

 

- Kod nas ne. Ali su ga zato zatvarali u Nišu. Nisu znali šta će sa njim, eto toliko je pravio probeleme. Posle su ga prebacili u Mitrovicu. Ali ne može on da ošamari stražara. Tada prestaje saradnja. Tada straža piše prijavu, ćelija i šta bude? Rakac uzme i preseče sam sebi grkljan. Zovu me u dva sata noću da dođem. Ja sam mu rekao – ovoga puta te mi spasavamo, a sledeći put vodi računa. Rekao sam mu i to - ako hoćeš da se ubiješ nemoj da sečeš grkljan nego seci vrat sa strane. I pokazao sam mu na ruci gde da se seče. I on mi reče - ja vidim upravniče da ste vi veća zver od mene. On nas zamoli da ga premestimo u zatvor na Kosovu i mi to uradimo - rekao je Ivković.

ispričao je i da je Karla del Ponte svojevremeno napisala da je formirao logor i da je dočekao 1.750 hrvatskih zarobljenika u KPZ Sremska Mitrovica.

- Rekao sam tužiocu da ja 1991. nisam bio upravnik KPZ Sremska Mitrovica. A ko je napravio logor? Zovite Acu Vasiljevića pa ga pitajte, on je bio načelnik kontraobaveštajne službe i on je napravio logor - ispričao je on.

Kaže kako je prema svim osuđenicima morao da bude korektan.

- Ali ne može siledžija koji je silovao ćerku da ima isti tretman kao neko ko je napravio nešto u privredi. I dan danas sanjam takve osuđenike. To su teška dela. Kad čitate presude vidite kakve su to zveri, a onda kad dođu u zatvor onda puze i ako treba da vam ljube cipele - rekao je Ivković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kad se Amerika i Rusija dogovore, male zemlje će izvući deblji kraj! Sukob u Ukrajni završiće se multipolarnošću sveta!
Live TV

Kad se Amerika i Rusija dogovore, male zemlje će izvući deblji kraj! Sukob u Ukrajni završiće se multipolarnošću sveta!

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija neće nikoga prva napasti, ali će u slučaju napada na teritoriju Ruske Federacije, odgovor biti takav da napadača neće biti. O ratu između Zapada i Rusije u emisiji "Info jutro" govorili su Marina Galogaža, predsednica udruženja sunarodnika rusije i Zoran Milosavljević, sa instituta za političke studije.

22.06.2024

12:47

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija