• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.11.2023

19:04

Slike nastavnice heroja kidaju dušu! U zavojima, okovana za krevet, ali ne skida osmeh! (FOTO)

Informer/društvene mreže

Vesti

Slike nastavnice heroja kidaju dušu! U zavojima, okovana za krevet, ali ne skida osmeh! (FOTO)

Podeli vest

Šest učenika je u njenom kabinetu zadobilo smrtonosne povrede, a pet njih je ranjeno.

Fotografije žene heroja nastavnice istorije Tatjane Stevanović iz bolničke postelje za koju je vezana i dalje, surovo su svedočanstvo zločina nezapamćenih razmera , koji se desio u OŠ "Vladislav Ribnikar" trećeg maja. 

Iako su pobedničke jer su napravljene u slavu životu i njima se pokazuje volja za oporavkom, slike nastavnice u isto vreme bude očaj i beskrajnu tugu što je žena neverovatne energije i poleta dospela u ovaj položaj.

Foto: printskrin/društvene mreže

 

Takođe, one su i naredba da joj kao društvo moramo pomoći da što lakše nastavi život uz svoju porodicu.

Kolege teško ranjene nastavnice, njeni sadašnji i bivši učenici, pokrenuli su peticiju sa zahtevom da ona dobije nacionalnu penziju. 

Tatjanina sestra je iz tog razloga na društvenim mrežama podelila fotografije sestre pre zločina, kao i one na kojima su zajedno u bolnici. 

Na slikama vidimo da Tatjana i dalje ima osmeh uprkos izuzetno teškoj situaciji, a njena sestra nadu da ćemo joj pomoći potpisivanjem peticije o kojoj će nadležni organi odlučivati i dodeliti nastavnici nacionalnu penziju. 

- Drži se, seko moj -poručila je sestra ranjenoj nastavnici, a u apelu za pomoć u potpisivanju peticije i njeno dalje deljenje  napisala je - ostala je medju nama, život joj se nastavlja, pomozite. Ja sam joj sestra.

Foto: printskrin/društvene mreže

 

U komentarima na objave sestre nastavnice ljudi o njoj govore samo u superkativu . 

- Tatjana jeste nacionalni heroj koji je stao pred dečaka ubicu u pokušaju da zaštiti učenike, dok su neke njene kolege skrivale u ormarima i zaključanim učionicama - piše jedna Snežana.

Nastavnica Tatjana je na času na kojem je davala sve od sebe da što bolje prenese znanje đacima i budućem kolegi, studentu istorije na praksi, kada je u nju pucao Kosta K. njen učenik koji je kasnio na čas i umesto izvinjenja ispalio rafale.

Foto: printskrin/društvene mreže

 

 

Sredovečna žena, majka dvoje dece, nastavnik za primer omiljen među generacijama đaka i njihovih roditelja, uzorna supruga, ćerka, odan prijatelj i mnogo toga još, od dana zločina vodi borbu za život i ozdravljenje koje nikada ne može biti potpuno. Poseban problem je njeno psihičko stanje koje zahteva ozbiljan tretman i lečenje.

Sedam meseci kasnije Tatjanini najbliži zahvaljuju višoj sili što je preživela toga dana, ali uz nju preživljavaju pakao i svi su veliki heroji. Operisana je više puta, a neizvesno je još koliko joj operacije predstoji.

U Kliničkom centru Srbije po prijemu imala je operaciju stomaka, posle desne potkolenice i leve ruke. Spasavali su joj život, pa je kuk koji je razneo metak kojim je pogođena u stomak, ostao da se operiše kasnije pošto se stabilizuje njeno stanje.

Oštećeni su nervi leve nego pa ne može da oslanja na nju. 

Za nekoliko meseci lekari su planirali da joj se radi još jedna operacija kuka i desne ruke, gde joj je umesto dela kosti ugrađena šipka.

Posledice višestrukog ranjavanja kod nastavnice su nesagledive, jer Tatjana  je gledala smrti u oči i prisustvovala stradanju dece koju je gledala kao svoju i iskreno ih volela.

Šest učenika je u njenom kabinetu zadobilo smrtonosne povrede, a pet njih je ranjeno. 

Takođe, neophodno je da Tatjana Stevanović dobije nacionalnu penziju jer ona nikada više neće moći da drži školski čas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija