• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.11.2023

19:50

Ubili navijača Zvezde u parku na Senjaku! Tužilaštvo traži maksimalne kazne, odbrana oslobađanje

Informer

Vesti

Ubili navijača Zvezde u parku na Senjaku! Tužilaštvo traži maksimalne kazne, odbrana oslobađanje

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je završeno suđenje Igoru Vreviću (34), Aleksandru Nikoliću (34) i Milošu Mišljenu (37), optuženima za ubistvo navijača Crvene zvezde Borivoja Simovića (30). Izricanje presude zakazano je za 12. decembar.

Ovaj zločin se dogodio u parku na Senjaku 25. juna 2020. Prema optužnici, Simović se oko 22 časa susreo sa bivšim "kolegama" sa tribine kako bi pokušao da posreduje u razrešenju nekog sukoba koji je odranije izbio među pripadnicima "Ultra bojsa".

Navodno je samo pokušao da spreči eskalaciju konflikta, ali nije uspeo pa je, po svemu sudeći, stradao ni kriv ni dužan. Usledila je pucnjava, tokom koje je ga je jedan metak pogodio u leđa. 

Ispalili 13 hitaca

Tužilaštvo je u završnoj reči istaklo da je optužnica u potpunosti dokazana i da je kritične večeri ispaljeno 13 hitaca, od kojih je jedan bio smrtonosan za Simovića, te zatražilo maksimalne kazne.

Punomoćnik oštećene porodice, advokat Borivoje Borović, smatra da je pokojni upao u klasičnu sačekušu i da nema govora o tome da su optuženi pucali u vazduh ili da je stradao od rikošetiranog metka.

Foto: printscreen

Mesto likvidacije na Senjaku

 

- U ovom slučaju manjkav je nalaz balističara, kao i psihijatara, i zato nemam poverenja da će sudsko veće doneti ispravnu presudu - naveo je Borović.

S druge strane, odbrana optuženih tvrdi suprotno - da je optužnica neutemeljena, istraga "traljavo" vođena, te da i u dokaznom postupku ima niz propusta. Advokati odbrane negiraju da su trojica optuženih sa umišljajem počinili ubistvo.

- Ovde nema govora o ubistvu, a kamoli o teškom i sa umišljajem. Reč je o čistoj nužnoj odbrani, počinjenoj u afektu - rekao je Vrevićev advokat Branislav Bogdanović.

Sličnog mišljenja bio je i advokat Dalibor Katančević koji brani Nikolića:

- Za smrt Simovića ovi momci ovde nisu krivi. Da, bila je sačekuša, ali za njih. Borivoje je prvi pucao, a oni su samo uzvratili. Pucali su u vazduh i on je stradao od rikošetiranog metka. I Đorđe Antić, koji je u ovom predmetu optužen zbog oružja koje mu je te noći u parku dao baš Simović, istakao je on prethodno izjavio da će 'pokazati nekim ljudima ko je'.

Advokat Ivan Bajazit smatra da optuženi Mišljen treba da bude oslobođen krivice, jer ne postoji ni jedan dokaz protiv njega.  

I njegov kolega Vladimir Gajić, koji zastupa Đorđa Antića, na kraju je rekao:

- Oružje, za koje se moj branjenik tereti, dao mu je u ruke baš Simović. Antić je optužen, a mogao je biti žrtva da nije, srećom, sutradan otišao u policiju i sve prijavio.

Lažno kajanje

U svojim završnim rečima, optuženi su izjavili da se pridružuju rečima branilaca. Vrević je izrazio kajanje zbog celog događaja, dok je Antić istakao da je Simović za njega bio autoritet i da je zbog toga uzeo oružje od njega.

Sa druge strane, sestra ubijenog istakla je da optuženi u sudnici uporno gledaju prisutne članove oštećene porodice, "smeju se i nemaju kajanja".

Po završetku pretresa, na izlasku iz Palate pravde, došlo je do incidenta između članova rodbine ubijenog mladića i Antića. "Pale" su i određene pretnje optuženom, pa je morala da reaguje sudska straža.

Praunuk čuvenog generala sa Solunskog fronta

Ime optuženog Vrevića pominjalo se u medijima i u aprilu 2010. kada ga je na severnoj tribini Zvezdinog stadiona ranio u stomak Rade Dunjić, brat vođe Zvezdinih navijača Velibora Dunjića, koji je 2014. godine ubijen ispred splava "Džimis".
- Rade je bio jedan od vođa grupe 'Hijene', koja je podgrupa 'Ultra bojsa'. On je za vreme utakmice polufinala Kupa Srbije, između Crvene zvezde i OFK Beograda, pištoljem upucao u stomak Vrevića, posle sukoba oko prevlasti na jednom delu severne tribine - potvrdio je tada naš sagovornik iz istrage.
Što se ubijenog Borivoja tiče, on je takođe imao krivični dosije zbog napada na policajce i držanja nelegalnog oružja. Pradeda mu je bio general Dušan Simović, komandant junačkog Sedmog pešadijskog puka na Solunskom frontu i predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije pred bombardovanje 6. aprila 1941. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija