• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.11.2023

16:14

Skakavcem izbo policajca koji ga je uhvatio u krađi! Odloženo suđenje za napad na inspektora

informer.rs

Vesti

Skakavcem izbo policajca koji ga je uhvatio u krađi! Odloženo suđenje za napad na inspektora

Podeli vest

Suđenje Dimitriju Stankoviću (46) iz Novog Sada, optuženom za pokušaj ubistva novosadskog inspektora Uroša Nikića (36) iz Odeljenja za razbojništva, odloženo je danas zbog promene branioca.

Kako je potvrđeno iz Višeg suda u Novom Sadu, Stanković je otkazao punomoć dosadašnjem advokatu Momčilu Mitreskom pa mu je sud potom dodelio branioca po službenoj dužnosti i zakazao sledeći glavni pretres za 12. januar.

Okrivljeni je, inače stari znanac policije, na jednom od prethodnih ročišta priznao da je 21. oktobra 2020. u ulici Save Đisalova u naselju Podbara nožem skakavcem izbo muškarca, za koga, kako je rekao, nije znao da je inspektor. 

Napadnuti Nikić je to demantovao i izjavio da su mu se on i kolega, sa kojim je tada bio, uredno predstavili i legitimisali:

- Spazili smo sumnjivog muškarca, koji je imao kapuljaču preko glave i 'motao' se oko jednog parkiranog automobila, zbog čega smo mu prišli i tražili od njega dokumenta. Međutim, on je munjevito potegao nož i izbo me po nogama, nastavljajući da pruža žestoki otpor. U opštoj pometnji, uspeo je da pobegne putničkim vozilom.

Foto: informer.rs

Mesto krvavog napada u naselju Podbara

 

U dosadašnjem toku postupka saslušani si svedoci i sudski veštak za oblast elektrotehnike, audio-video tehnike i kvaliteta tonskog zapisa. Svoj iskaz je dao i veštak sudske medicine Vladimir Pilija, koji je zajedno s veštakom balističke struke Dejanom Belićem, uradio kombinovano veštačenje.

Nikićeve povrede, po optužnici 11 ubodnih rana u predelu nogu, zajedno su okarakterisali kao teške i opasne po život. Prema rečima dr Pilije, Nikić je zbog povređene arterije mogao da iskrvari da nije bilo blagovremeno ukazane lekarske pomoći.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)
Politika

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)

Danas je u sklopu doceka kineske državne delegacije na beogradskom aerodromu koju čine ministri i predstavnici kineskih institucija, ministar trgovine Tomislav Momirovic docekao i ministra trgovine NR Kine Vang Ventaoa, sa kojim je u proteklih godinu dana održao niz sastanaka tokom procesa pregovaranja koje je dovelo do potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Kine i Srbije.

07.05.2024

16:17

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija