• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Republika.rs

30.11.2023

20:55

Kosta je ciljao, a devojčici su tri metka prošla kroz košulju! Otac učenice: " Moja ćerka je legla pod klupu, a onda pobegla"!

Printscreen, Marko Đoković

Vesti

Kosta je ciljao, a devojčici su tri metka prošla kroz košulju! Otac učenice: " Moja ćerka je legla pod klupu, a onda pobegla"!

Podeli vest

Učenica krvavog 7/2 , danas osakaćenog 8/2 I. M. koja je iz masakra uspela da izađe nepovređena tek naknadno je videla da je spasilo pravo čudo.

Kroz njenu košulju koju je tog dana nosila otkopčanu preko majice, prošla su 3 metka Koste K. (14).

U toku krvavog pira kada je njen drug iz razreda rešetao po kabinetu istorije i već ubio više dece, a ranio nekoliko njih zajedno sa nastavnicom Tatjanom Stevanović, devojčica je istrčala na hodnik između kiše metaka.

Tri su prošla ispred nje i pogodila su je u košulju, a nakon njenog koraka, opet je hitac prošao tik iza nje. Uspela je da izbegne smrt u 14. godini života, dok njenih pet drugara iz razreda - Katarina, Angelina, Andrija, Ema i Mara nisu, kao ni tri devojčice Ana, Bojana i Sofija koje su se zatekle na hodniku. Pre dece, monstrum je ubio školskog čuvara Dragana. 

Foto: Informer

 

- I. M. se izvukla ispod klupe u momentu dok je monstrum punio pištolj da nastavi masakr i izjurila je iz učionice. On je uspeo da se vrati i nastavi gde je stao. Ona je videla jasno kako drži pištolj u ruci i nišani pored nje. U borbi za život smogla je snage i trčala razmišljajući o mlađem bratu koji je takođe bio u toj školi na nastavi. Tek naknadno je videla da je za dlaku nastradala i koliko je u stvari imala sreće - ispričao je izvor.

Tragom informacije stupili smo u kontakt sa ocem ove devojčice "lude sreće" koji je govorio skroz apatično, skoro bezvoljno.

- Dobro je moje dete, i mi ostali u porodici smo dobro, ali srećni nismo. Ovo neko osećanje će nas progoniti dok smo živi. Ćerka je doživela ogromnu traumu jer je gledala kako su joj ubijeni drugari, nastavnica i ostala je bez više dobrih drugarica u školskoj klupi koje nisu više učenici "Ribnikara" - rekao je Milan M. 

On je jedan od roditelja ove škole koji je i juče bio kod tog zdanja i na ulici, u znak protesta što još uvek nije počeo da se pravi memorijalni centar kao materijalno svedočanstvo strahote ovog vremena. 

Foto: Hapšenje monstruma/Insajder

 

Otac učenice je gledao snimak sa nadzornih kamera škole i uvideo je šta su učenici tog razreda doživeli. Kako ističe, posledice su teške i nesagledive.

- Moja ćerka je legla pod klupu sa drugaricom koja je sedela sa njom. Bila je na podu sklupčana čvrsto stegnuta uz drugaricu kojoj nije puštala butinu koju je bila jako prigrlila. Vriska i krici su se čuli uporedo sa pucnjevima nakon što je upucao nastavnicu. Kada je na tren utihnulo pucanje, moja ćerka je videla da njen drug beži prema vratima i krenula je da uradi isto, te uspela da pobegne između hitaca tog bolesnog dečaka - svedoči Milan, ali se izvinjava što me može dalje da govori jer su ga savladale emocije.

Kosta K. je od dana masakra, 3. maja ove godine, u kom je ugasio 10 života i duboko i teško ranio još dve osobe, a tri lakše i naneo nepopravljivu psihičku štetu desetinama ljudi, zatvoren na klinici za dečiju neurologiju i psihijatriju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija