• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

02.12.2023

21:38

Knjigovođa čekićem ubila prodavačicu sa Buvljaka! Nužna odbrana ili ipak ne?

informer.rs

Vesti

Knjigovođa čekićem ubila prodavačicu sa Buvljaka! Nužna odbrana ili ipak ne?

Podeli vest

Bogdanka Gornjik (70), knjigovođa iz Pančeva, ponovo će sesti na optuženičku klupu nakon što je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu, kojom je bila osuđena na četiri godine zatvora zbog ubistva rumunske državljanke Mioare Hajduc (53), i naložio novo suđenje.

U obrazloženju ovakve odluke navedeno je da Viši sud u Pančevu u ponovljenom postupku mora preciznije da se odredi o tome u kakvom psihičkom stanju je bila okrivljena u trenutku kada je zadala smrtonosne povrede žrtvi.

Ključno pitanje je da li je mogla ili nije mogla da upravlja svojim postupcima zbog afekta straha, odnosno, da li je u pitanju bila nužna odbrana.

Ovaj zločin se odigrao 17. maja 2021. u knjigovodstvenoj agenciji Gornjikove, koja se nalazila u okviru njene kuće.

Bogdanka je nasmrt pretukla prodavačicu sa Buvlje pijace, kojoj je vodila poslovne knjige, nakon što je Hajducova prva napala kad joj je knjigovođa saopštila da želi da prekine saradnju sa njom zbog narušenih odnosa.

Prema optužnici, Rumunka je tada počela da joj se unosi u lice i psuje je, posle čega je Bogdanka odgurnula na dvosed:

"Kad se oštećena podigla, uhvatila je obema rukama za kosu okrivljenu, koja se otimala i tražila da je pusti. Uspela je da se otrgne i sa pomoćnog stočića dohvati drvenu čašu za olovke kojom je oštećenoj zadala udarac u glavu. Hajducova je potom zavukla ruku u džep jakne i izvadila nož kojim ju je posekla pa je, držeći nož obema rukama, krenula na nju, pri čemu ju je i ugrizla. Braneći se, Gornjikova je sa stočića dohvatila čekić sa metalnom glavom i njime zadala više udaraca oštećenoj po glavi..."

Zakopala telo u dvorište kuće

Telo Rumunke je Bogdanka, posle ubistva, zakopala u plitku humku u dvorištu kuće i prekrila ga betonskim blokovima! Da li uz pomoć sina Bobana, koji je isprva takođe bio uhapšen i osumnjičen, ostala je enigma. U svakom slučaju, protiv njega je naknadno obustavljena istraga.

Foto: informer.rs

Plitka humka u kojoj je pronađeno telo Rumunke

 

Pokojna Hajduc je 20 godina živela u Pančevu, gde je držala tezgu i od toga živela. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija