• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.12.2023

09:59

Utajili porez i oštetiti državu 180 miliona dinara! Uhapšeno više osoba

Printscreen 192.rs Instagram

Vesti

Utajili porez i oštetiti državu 180 miliona dinara! Uhapšeno više osoba

Podeli vest

Policija u Loznici i Lazarevcu uhapsila je S. D. (33), N. M. (36), J. D. (32), P. N. (32), J. I. (38), L. S. (29), B. Ž. (37) i R. D. (33) zbog sumnje da su utajom poreza oštetli državu za 180 miliona dinara

Naime, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala UKP i Policijske uprave u Šapcu, u saradnji sa Poreskom policijom u Šapcu i osnovnim javnim tužilaštvima u Loznici i Lazarevcu, uhapsili su osam osoba. 

Kako se sumnja, S. D. i R. D. su od januara 2019. do kraja prošle godine, na osnovu fiktivne poslovne saradnje o prometu sekundarnih sirovina i 786 lažnih faktura, prebacivali više od 618,1 milion dinara sa računa svojih privrednih društava na račune 18 preduzetničkih radnji kojima su upravljali ostali osumnjičeni.

Foto: MUP Srbije

 

Taj novac su oni, potom, na osnovu lažne dokumentacije, kako se sumnja, podizali sa računa u gotovini i predavali S. D. i R. D. koji su na ovaj način izbegli plaćanje poreskih obaveza u ukupnom iznosu od 179.284.820 dinara, za koliko su oštetili državni budžet.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Uhapšena direktorka privrednog društva: Na teret joj se stavlja utaja poreza
Hronika

Uhapšena direktorka privrednog društva: Na teret joj se stavlja utaja poreza

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 10.11.2023. godine podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv D.M. (33) iz Beograda, zbog postojanja opravdane sumnje da je tokom 2017. godine u Beogradu izvršla krivično delo Poreska utaja iz odredbe člana 225 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

10.11.2023

15:07

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija