• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

04.12.2023

13:37

"Ćale da li možeš da me zamisliš kao ubicu?"! Otac ga "oladio": "Ne pričaj gluposti, ubio si kuma" - skandal na suđenju u Nišu

D.K.

Vesti

"Ćale da li možeš da me zamisliš kao ubicu?"! Otac ga "oladio": "Ne pričaj gluposti, ubio si kuma" - skandal na suđenju u Nišu

Podeli vest

Oči u oči našli su se danas pred sudskim većem Višeg suda u Nišu Miodrag (41) i njegov otac Goran Musić (62) zbog ubistva sinovljevog kuma Aleksandra D. (46).

Miodrag je okrivljen da je 1. marta ove godine oko 23 časa nožem usmrtio kuma dok se njegov otac Goran Musić (62) tereti da je bio saizvršilac jer je krvavi zločin mirno posmatrao ne čineći ništa da ga spreči.

"Ćale da li možeš da me zamisliš kao ubicu? Jel možeš da me vidiš kao ubicu ćale”, pitao je Miodrag svog oca dok su jedan naspram drugog stajali ispred sudskog veća, na šta mu je ovaj odgovorio da ne može da ga zamisli kao ubicu, ali da jeste uradio užasnu stvar.

- Moram da kažem istinu. Ubio si kuma. Da li da ja priznam krivicu ili da kažem da se on sam ubio? Ne pričaj gluposti. Neka rade sa mnom šta hoće, ali istina mora da se zna - kazao je Goran, na šta je Miodrag rezignirano izjavio da mu je krivo što mu nikada nije bio pravi otac, pa ni sada.

Foto: D.K.

 

Goran i Miodrag su na glavnom pretresu negirali zločin, s tim što je sin negirao da se nalazio u iznajmljenom stanu u Ulici Nikole Kopernika kada je Aleksandar zadobio ubodnu ranu u grudi zbog koje je preminuo, dok je otac za zločin direktno optužio svog sina.

Miodrag je kazao da je bio kod druga, a kada je došao do iznajmljenog stana u kome su živeli njegov otac i kum začuo je galamu, za koju nije znao odakle dopire, da li iz kumovljevog i očevog stana u suturenu ili iz stana iznad.

- Kada sam ušao u stan video sam kuma kako leži u njegovoj sobi, bilo je krvi pored njega pa sam u prvi mah pomislio da je pao i da mu curi krv iz nosa. Otac je stajao na vratima sobe, držao je telefon u rukama i rekao dođi brzo. Tada sam video da to nije krv iz nosa da je velika količina krvi u sobi, ali rane na kumovom telu nisam video. Mislio sam da je nesvesti, pokušao sam da ga rasvestim, udario sam ga par puta rukom po licu, drmusao sam ga, brisao sam mu znoj sa čela - rekao je Miodrag.

Dodao je da su otac i on pokušali da okrenu kuma na bok, jer zna da može da se uguši ukoliko leži na leđima. Kako nisu uspeli stavili su mu jastuk ispod glave.

- Otac je rekao da obrišemo krv, pa smo obojica u sobi brisali krv peškirima. Mislio sam da to radimo kako se Hitna pomoć kada dođe ne bi okliznula. Aleksandar je bio bez svesti, ništa nije govorio. Nisam mogao to više da gledam, bilo mi je muka pa sam izašao iz kuće. Obukao sam jaknu i izašao. Ne mogu da podnesem da gledam kada je nekome loše, jer je pre dve godine moja žena legla pored mene da se odmori i preminula mi je na ramenu. Pre toga je moj brat preminuo od raka, a posle njega je preminuo moj deda - izjavio je Miodrag.

Foto: D.K.

 

On je kazao da je do sada više puta bio osuđivan za različita krivična dela, ali da je samo jednom osuđen za krivično delo sa elementima nasilja.

- Bio sam prisiljen da pravim krivična dela jer nisam mogao da se zaposlim, iako sam završio ekonomsku školu i govorim engleski. Sa kumom sam bio u odličnim odnosima. On je bio mnogo dobar čovek. Ne bi ga uzeo za kuma da nije bio dobar - istakao je Miodrag.

Goran je međutim, za ubistvo Aleksandra D. direktno optužio svog sina. On je izjavio da su sva trojica bili u trpezariji kada su se Miodrag i Aleksandar posvađali oko motora.

- Na telefonu sam video neki motor i pokazao im ga, na šta je Aleksandar rekao da takav motor ne mogu da naprave Kinezi, dok je Miodrag tvrdio da može. Aleksandar je prišao Miodragu koji je sedeo pored trpezarijskog stola, odgurno susednu stolicu i opsovao ga. Rekao mu je: „Je...m ti sve“, što je Miodraga mnogo pogodilo jer je smatrao da se to odnosi na njegovu ćerku i pokojnu suprugu. Aleksandar je prišao Miodragu i glavom ga udario u lice, a onda mu rukom stegao vrat i počeli su da se rvaju - opisao je Goran trenutke koji su prethodili zločinu.

Prema njegovim rečima, on se umešao u svađu i rvanje sina i kuma i uspeo je da ih razdvoji.

- Aleksandra sam odgurnuo prema vratima njegove sobe, dok je Miodrag ostao pored kuhinjskog radnog stola. U sekundi, ma nisam stigao ni da trepnem, Miodrag je uzeo nož iz fioke i ubo kuma u grudi. Aleksandar je ušao u sobu, držao se za grudi i rekao mi da zovem Hitnu pomoć. Kazao je: “Ovaj je lud, vidi šta mi je uradio“. Onda se srušio. Majica i dukserice su mu bile skroz krvave - kazao je Goran.

Peškirom koji je stajao u trpezariji, dodao je Goran, počeo je da mu briše krv sa grudi i stomaka kako bi mu pritisnuo ranu i zaustavio krvarenje, ali Aleksandar već tada nije imao puls.

- Pozvao sam Hitnu pomoć i rekao da je čovek uboden. Bio sam u košmaru tada, rekao sam da se sam ubo na nož, da bi zaštitio sina, ali ne mogu da to kažem kada nije tačno. Savest mi ne dozvoljava. Moram da kažem istinu - istakao je Goran.

Potvrdio je da su sin i on pokušali da prebace Aleksandra na krevet, ali da nisu uspeli zato što je bio krupan čovek sa oko 150 kilograma.

Takođe je potvrdio da su peškirima brisali krv iz sobe, ali je kazao da su to učinili da se vlasnik stana ne bi ljutio na njih.

Suđenje ocu i sinu biće nastavljeno 26. decembra saslušanjem veštaka Zavoda za sudsku medicinu u Nišu i preslušavanjem snimka poziva Hitnoj pomoći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17