• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.12.2023

23:06

Ovo je monstrum koji je ubio Vanju! Uhapšen je na auto-putu u Turskoj, u taksiju! (FOTO)

Skoplje.mk

Vesti

Ovo je monstrum koji je ubio Vanju! Uhapšen je na auto-putu u Turskoj, u taksiju! (FOTO)

Podeli vest

Ljupče Pelevski-Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske (14), uhapšen je večeras u Turskoj, saopšteno je na vanrednoj konferenciji za medije u Skoplju.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski potvrdio je da je osumnjičeni za ubistvo Vanje Đorđevske, lice Ljupčo Palovski-Palčo, uhvaćen u Turskoj. Spasovski ga je opisao kao tvorca, organizatora i izvršioca. On je dodao da je Palčo na "crvenoj listi", a do podataka je došlo operativnim obaveštajnim podacima.

Skoplje, Beograd, Balikesir - ovo je putanja kretanja Ljupča Palevskog-Palčo. Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je uhapšen na autoputu. Putovao je taksijem. Hteo je da krene prema Istanbulu. Ali on se vratio.

Foto: Foto: makedonska policija

Ljupče Palevski Palčo

- Njegov advokat ga je vozilom odvezao u Srbiju, dalje je ostavljen u hotelu, odatle ga je sutradan pokupila i druga osoba iz Skoplja, u džipu, i to preko graničnog prelaza "Gradina" ušao je u Bugarsku. "Škodom superbom" Palevski je odvezen u Beograd i ostavljen u hotelu. Postoji transport praktično kroz Bugarsku i u Tursku. U Turskoj odlazi u grad Balikešir. Naše službe stupaju u kontakt sa turskim operativnim izvorom, koji nam je za kratko vreme dao povratnu informaciju da se osoba nalazi u Balikeširu. I rekao nam je da želi da ide u Istanbul. Tu ostaje praktično u Balikeširu. Sprema se u taksi kojeg angažuje da ode u Istanbul i tamo se pretvara da će ići. Ponovo se vraća u grad i danas popodne su ga uhapsile kolege iz turske policije dok je išao autoputem, ali Balikesir.

- Poštovani građani i novinari. Danas je podignuta krivična prijava protiv 5 lica, koja je najavljena juče, jedan za otmicu i ubistvo, trojica za otmicu i pomaganje u ubistvu i jedan za pomaganje u ubistvu. Ono što želim lično da vam kažem, kao čovek i građanin Severne Makedonije. Od kolega iz Turske smo dobili da je uhapšen glavni organizator i počinilac ovog groznog dela na njihovoj teritoriji - navodi ministar Spasovski.

Foto: facebook

Vanja je oteta u svojoj zgradi, a naručilac otmice je njen otac

- Ovaj monstrum je kriv za dvostruko ubistvo, za njim je bila raspisana međunarodna poternica, Lj.P. za kidnapovanje i ubistvo. Crvena poternica - rekao je on.

- On je bio poslednja karika ovog gnusnog čina, koji je nedostajao da se kaže da smo zatvoreni kao Ministarstvo unutrašnjih poslova- rekao je Spasovski.

On je istakao da je podneta i krivična prijava.

- Krivična prijava je sastavljena na više od sto stranica, uključujući i dokaze, i predata je javnom tužilaštvu. Optuženo je pet osoba, od kojih jedna za otmicu i ubistvo, tri za otmicu i saučesništvo u ubistvu, a jedna za pomaganje u otmici, pokazuju dokazi koje je prikupila policija. Predmet je u punoj nadležnosti UPS-a - istakao je Spasovski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija