• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.12.2023

21:48

"Pao" albanski narko-bos na KIM! Bivši policijac na čelu krimi kartela - Tražen i u Italiji!

Shuterstock

Vesti

"Pao" albanski narko-bos na KIM! Bivši policijac na čelu krimi kartela - Tražen i u Italiji!

Podeli vest

Takozvane Kosovske vlasti uspele su da uhapse traženog albanca Gezima Čelu.

Čela, bivši oficir specijalnih snaga u Albaniji, dugo je tražen od strane vlasti u Tirani, gde je njegov slučaj pre nekoliko godina izazvao pometnju, nakon što mu je OFL (Operation Force of Law) poslao obrazac za prijavu imovine, optužujući aktivnost za njegovo pojačano učešće u svetu kriminala, uglavnom trgovine drogom, pišu albanski mediji.

Čela je proširio svoju aktivnost na međunarodnom planu, za koga se smatra da je stvorio i organizovanu kriminalnu grupu.

Njegovo ime se ponovo pojavilo na sceni, kada je nakon završetka albanske operacije pod šifrom "Pahulja u moru" postalo moguće uhvatiti načelnika policijske stanice Lači Dritana Metu, koji je, prema zvaničnom saopštenju, sarađivao sa Čelom, Arbeom Dalipajnom i Rolandom Guksonom, u trgovini drogom.

Tako je 9. oktobra Državna policija izdala nalog za hapšenje Čele, kojeg je takozvana kosovska policija već uhvatila.

Ko je Gezim Čela?

Gezim Čela je opisan kao "narko-bos", prenose albanski mediji.

U početku je Čela bio policajac, a zatim se uključio u trgovinu heroinom, prenose albanski mediji.

Njegova grupa je uništena 2014. godine, kada su Čela i Valentina Tufa uspostavile kontakte sa raznim albanskim državljanima u Albaniji, na Kosovu i Metohiji i u Sjedinjenim Američkim Državama, za trgovinu kokainom iz zemalja Latinske Amerike, prema KiM, Albaniji i dalje u zemlje Evropske unije, prenose mediji.

Tokom akcije, na graničnom prelazu Morina uhapšena je jedna muška osoba za koju se veruje da je Čeli donosio 7 kilograma kokaina. Takođe, uhapšena je Valentina Tufa u stanu u jednom selu kod Peći, gde je takođe otkrivena laboratorija za preradu kokaina i uhapšen Veim Beriša, vlasnik lokala, prenose.

Istovremeno, albanska policija je organizovala akciju hapšenja Gezima Čele.

Čela se traži i u Italiji, gde je u odsustvu osuđen na 19 godina i 9 meseci zatvora zbog više krivičnih dela, trgovine drogom, prostitucije, posedovanja oružja bez dozvole, favorizovanja tajne imigracije i učešća u kriminalnoj organizaciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija