• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.12.2023

17:43

Sramotna odbrana ubice nemačkih udovica! Osuđen na doživotnu robiju Duško J. se Bogom kleo da je nevin?!

Informer

Vesti

Sramotna odbrana ubice nemačkih udovica! Osuđen na doživotnu robiju Duško J. se Bogom kleo da je nevin?!

Podeli vest

Duško Jovanović (32), Srbin koji je osuđen na doživotnu robiju u nemačkoj zbog ubistva dve starice nekon izricanja presude se obratio sudu i istakao da je nepravedno osuđen.

Branilac Jovanovića je izjavio da će da uloži žalbu na ovu presudu, a rekao je i "da njegov klijent nije kriv i da su mu zločini namešteni od strane nepoznate osobe."

Posle ove presude za reč se javio i sam okrivljeni, koji je tokom suđenja imao prevodioca.

- Nisam došao u Nemačku sa ženom i decom da bih tako nešto uradio. Što se tiče ubistava, nije to moj stil i samo da kažem još nešto, Bog mi je svedok da nisam kriv - rekao je na izricanju presude Srbin koga je nemačka policija nakon niza ubistava prozvala serijskim lopovom i ubicom.

Inače, tokom suđenja bilo je reči i o tome da je okrivljeni učestvovao u još dva zločina, takođe dve penzionerke, ali u nedostatku dokaza njihova smrt se i dalje vodi kao sumnjiva.

Foto: printscreen

 

 

Prva penzionerka ubijena je brutalno čekićem 21. decembra 2022. godine, a od nje je okrivljeni, kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 evra, dok je Gertruda N. ubijena četiri dana kasnije, 25. januara.

- Veliko krivično veće Okružnog suda u Hajlbronu ostaje bez sumnje da je okrivljeni ubio starije udovice i da je reč o serijskom prestupniku koji je izazvao strah i teror u Švebiš Holu. Utvrdili smo da je do sada ubio dve žene sa ciljem da se obogati - rečeno je na suđenju, a prenose lokalni mediji.

Srbin je osuđen na doživotnu robiju nakon što je održano 12 ročišta na kojima je ispitano 70 svedoka.

- Sudije su u petak izrekle najoštriju kaznu koju nemačko krivično pravo može da ponudi. Doživotni zatvor u Nemačkoj ima i neke pogodnosti, a to je da ipak postoji malo slobode, tačnije, doživotni zatvor znači da počinilac može biti pušten na slobodu najranije nakon 15 godina provedenih iza rešetaka - objašnjeno je na suđenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija