• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.12.2023

18:05

Uskoro izricanje presude Somborcu! Tereti se za izazivanje opšte opasnosti!

Informer

Vesti

Uskoro izricanje presude Somborcu! Tereti se za izazivanje opšte opasnosti!

Podeli vest

Iznošenjem završnih reči okončano je suđenje U. K. iz Sombora koji se tereti za tri krivična dela: ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a objavljivanje presude, kako je za „Dnevnik” potvrdila portparol somborskog Višeg suda Manela Operta Podunavac, zakazano je za 14. decembar.

On se tereti za pokušaj ubistva, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja. Odranije je dobro poznat policiji, a od 8. novembra nalazi se u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Inače, povod za ovaj neuobičajeni ispad je krajnje bizaran. Naime, Uroš K. nije propustio sugrađane na pešačkom prelazu, zbog čega su ga oni navodno opsovali.

Vozač automobila, koji je upravljao bez dozvole, je potom izašao iz vozila i nasumice zapucao iz vatrenog oružja na pešake koji su hteli da pređu ulicu pa zatim pobegao. Srećom, nije bilo povređenih, a izgrednik je brzom intervencijom policije pronađen i uhapšen.

Inače, pravosnažnim rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru od 8. novembra, prema okrivljenom U. K. je ukinut pritvor i određena mera zabrane napuštanja stana u kojem okrivljeni stanuje, uz primenu elektronskog nadzora. Ta mera, prema našim saznanjima, može trajati dok za tim postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, odnosno do upućivanja okrivljenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode, s tim da po navedenom rešenju vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru ova mera može trajati najduže tri meseca računajući od dana donošenja rešenja, odnosno do 8. februara.

Tako će okrivljeni U. K. na izricanje presude doći iz kućnog pritvora.

Okrivljeni je uhapšen početkom januara u Somboru zbog sumnje da je u centru tog grada, upravljao putničkim vozilom bez dozvole i nije propustio pešake na pešačkom prelazu, zbog čega su ga oni navodno opsovali. Potom je, kako se pretpostavlja, revoltiran izašao iz automobila i zapucao nekoliko puta u njihovom pravcu, ali ih je na svu sreću promašio.

 Brzom reakcijom somborske policije U. K. je uhapšen i njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega je u zakonskom roku saslušan u somborsko Višem javnom tužilaštvu, a potom i kod sudije za prethodni postupak Višeg suda u Somboru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milivoje Glafovic

pre 4 meseca

Budala ima svugde. Epizoda iz C. Gore. Kolega bio u C. Gori. a jednom prilikom, vozio ga rodjak, u kroz jedan grad, stade njegov rodjak autom, na zeleno. Raskrsnica. Pita ga kolega, sto stade? Ovaj odgovori, da sačeka. Kad malo prodje vremena, kad proleti tip, autom, jedno stoju na sat, ispred, na njegovo crveno naravno. Rodjak kolege, progovori "JUNACINA"..i nastavi lagano na svoje crveno, kroz raskrsnicu, ja debilizma.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija