• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

11.12.2023

16:11

"Ubio si oca toj deci, odveo mečki na rupu"! Preslušavanje razgovora: "Ti si bolesna žena, znaš sa kim je on imao problem"

Maša Banđur

Vesti

"Ubio si oca toj deci, odveo mečki na rupu"! Preslušavanje razgovora: "Ti si bolesna žena, znaš sa kim je on imao problem"

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu za danas je zakazan nastavak suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženim pripadnicima njihove kriminalne grupe, koju tužilaštvo tereti za sedam ubistava, otmicu, silovanje i druga krivična dela.

18.27 - Sud je prekinuo današnji pretres

Suđenje će biti nastavljeno sutra za kada je zakazano da svedoči oštećeni svedok I.S., jedina preživela žrtva klana za koju se sumnja da je silovan na stadionu Partizana.

17.52 - Preslušani razgovori Nemanje Lakićevića

Suđenje je nastavljeno preslušavanjem razgovora okrivljenog Nemanje Lakićevića.

Lakićević: Imam koronu brate, ležim, šta ti radiš? 

Marijana Krstović: I ti imaš koronu? Ja sam katastrofa, dolazila mi je htna, pijem alkohol i lekove. 

Lakićević: Što to radiš sebi? Ti znaš da sam ja sa njim najbolji, ako treba nešto tebi ili Marku (sin Zdravka Radojevića iz prvog braka), tu sam. 

Marijana: "Ubio si oca toj deci, odveo mečki na rupu" Lakićević: Ti si žena bolesna, ti znaš sa kim je on imao problem, ja te ljude ne poznajem sa kojima je on radio. Marijana: Da, ja sam bolesna, narkomanka, ku*va, bila sam sa oženjenim čovekom.

Lakićević: Meni je Zdravko sve na svetu, bio mi je pakao od života mesec dana, us*o sam se ko go*no, nije mi dobro. Prvo si krivila Pileta, pa Vojkana, sad sam ja na redu. Najviše bih voleo da pravda pobedi pogodila si me pravo sa ovim što pričaš. Kunem se u svoju decu, on me uvalio u go*na.

Marijana: Želim ti da ozdraviš brzo Lakićević: Ajde hvala ti, mrš u pi*** materinu.

U narednim razgovorima sa izvesnom Draganom Jocić, Lakićević prepričava svoje razgovor sa Marijanom i koliko se potresao od kada nema Zdravka Radojevića. 

Lakićević: Znaš kakav je on, ne bi otišao da se nikome ne javi, Marko je ubeđen da je on živ. Kažu mi da su ga viđali bar puta po kraju kako se vozi u nekom starom mercedesu

Lakićević: Ma bre ova Marijana, jedan dan gazi kolima Stevu, drugi Pileta, pa sad mene.

U puštenom razgovoru njih dvoje govore o Zdravkovom nestanku i o tome kako mu nije ostalo više pravim prijatelja, da je u poslednje vreme sedeo samo sa poznanicima.

Lakićević: Pričao je stalno da će da se skloni, da će da ide, da će da ide i sad ga nema. Zato ova budala sad... Ne zna se ni gde je...

17.31 - Preslušani telefonski razgovori okrivljenih u sudnici

U sudnici su preslušani snimci telefonskih razgovora između okrivljenog Borisa Karapandžića i više sagovornika govori o organizovanju bakljada u tri kraja Beograda, sa transparentima.

Ove razgovore su prokomentarisali okrivljeni Veljko Belivuk i Boris Karapandžić i obojica su istakli da Karapandžić ni u jednom trenutku stadion nije nazvao bazom ili bunkerom, već je sve vreme govorio "stadion".

16.50 - Nastavljeno izvođenje dokaza

Sudsko veće se vratilo u sudnicu i odbacilo predlog advokata Nikole Jerkovića kao neosnovano jer smatra da je motiv odugovlačenje postupka.

Sudija: Nastavljamo sa izvođenjem dokaza.

Foto: Arhiva

Zdravko Radojević 

Miljković: Petar Ilinković je dao dobar iskaz u smislu da vidimo da je bilo podstrekivanja advokata oštećenih, on ne zna ni šta je potpisao, kao i to da ne zna ni kad je ni od koga ni da li je Radojević kupio taj auto. Ovim se potvrđuje da je moguće da Radojević nikada nije vozio taj auto, a kamoli da smo ga mi oteli. Isto tako, to je potvrdio i svedok Arizanović, kada je govorio o svemu, da li se čuo sa mnom rekao je da nije i potvrdio sve što smo mi do sada rekli, a opovrgao Lalićeve tvrdnje da je on vozio S klasu u Jerković.

Za reč se javio i okrivljeni Miloš Budimir.

Budimir: Svedok Ilinković je danas rekao da "mercedes GL" nije mogao da se vozi jer je bio neregistrovan, a Marijana Krstović je rekla da ga je vozila, pitam se kako. Takođe, Arizanović je rekao da Lalića nikada nije video u životu, a Lalić je rekao da su se upoznali.

Budimir je istakao da su Lalić i Marijana Krstović tvrdili da Arizanović ima "skaj".

Budimir: Danas smo čuli čoveka da je rekao da nikada nije imao skaj, mogu samo da zaključim da lažu i Marijana i Lalić.

Advokatica Jelena Stojić se javila za reč i rekla da bi morala da predloži još svedoka kako bi se utvrdilo kome su pripadali automobili o kojima je danas govoreno.

- Predlažemo da se za svedoke pozovu Vojkan Milošević, Đorđe Gajić i vlasnik rent a car agencije kako bi se utvrdilo da li je pomenuti rendž rover u vlasništvu agencije ili Radojevića.

Tužilaštvo: Mi ostajemo pri svojim predlozima, mislim da su ovi predlozi suvišni, da se dokažu činjenice o između ostalog ubistvu Zdravka Radojevića iz koristoljublja. Videćete komunikacije i fotografije automobila koje poseduju

Advokat Nikola Jerković takođe je rekao da se protivi da se pozovu predloženi svedoci, kao i advokatica Miljana Perendija.

Perendija: Prvi put moram da se složim sa tužiocem, mislim da je ovo suvišno, ne treba da razvodnjavamo postupak ovim suvišnim predlozima, pretvara se u parnicu. Pritom agencija je za rendž rovera dostavila dopis kako su ga kupili, odakle i gps kuda im se kretalo vozilo.

Sud je doneo rešenje da se nastavi sa preslušavanjem audio snimaka iz dokaznog postupka

15.26 - Vređala je moju ženu i pretila ubistvom

Sudija je pozvala drugog svedoka, Igora Arizanovića.

Sudija: Koliko poznajete Zdravka Radojevića?

Arizanović: 10 godina.

Arizanović: Živimo u istom kraju, nismo nikada držali ništa zajedno, imao je neka vozila koje je imao u remu od zaloga koji je dobijao dok je davao novac na kamatu. Ja sam onda to uzimao od njega i preprodavao, bila je s klasa mercedes, rendž rover i mercedes GL.

Kako je objasnio svedok Zdravko ga je zamolio da S klasa koju je prodao njihovom zajedničkom drugu bude zavedeno na njega, što je on i učinio.

Arizanović: Jednom je Radojević došao sa Nemanjom Lakićevićem i sa mog placa odvezao ta tri automobila. Nekoliko dana kasnije me pozvao Lakićević da se nađemo da vrati automobile, vratio je dva, nije vratio mercedes GL. Ja sam automobile ozvezao kući i zvao Zdravka ali on mi se nije javio na telefon. Nekoliko dana kasnije jer došlo 7-8 momaka po džip mercedes GL beli, taj džip je bio bez tablica ja sam tada ponovo zvao Zdravka i nije se javio, onda sam sve javio Zdravkovoj prvoj ženi Ani.

Sudija: Prvoj ženi?

Arizanović: Pa da, sa njegovom drugom ženom sam se posvađao jer je izvređala moju ženu, rekla joj šta ima ona Zdravka da izbacuje na stori i da je ku*va. Zato sam zvao prvu ženu, ali ništa mi nije oko svega bilo čudno jer je Zdravko stalno to radio, samo me pozove kaže neko će doću po auto, uzeće...

Sudija: Da li je ona vas kontaktirala?

Arizanović: Jeste pretila mi je da će pobiti mene i moju porodicu, da ću biti invalid i tako, a ja sam bio na Zlatiboru sa ženom i decom.

Arizanović je, inače, rekao da je jedan od 7-8 momaka koji su došli po mercedes imao čudan, kao bosanski naglasak.

Advokat Dalibor Katančević, branilac Nemanje Lakićevića: Da li vam je taj momak sa čudnim akcentom rekao nešto vezano za Lakićevića i šta vam je rekao?

Foto: Foto: Tanjug

Advokat Dalibor Katančević, branilac Nemanje Lakičevića

Arizanović: Nije ga spomenuo, a rekao je samo da ih je poslao Zdravko i da su zato došli.

Miljković: Koga poznajete od optuženih?

Arizanović: Lakićevića, Budimire i vas, Marka Miljkovića. Znam vas iz Koteža, tu iz kraja

Miljković: Kako znate da su ta auta Radojevićeva?

Arizanović: Samo zato što ih je dovezao on i rekao mi tako, ne znam ni da li ih je kupio ni od koga

Miljković: Šta ti je Zdravko rekao kad je odvezao automobile sa placa

Arizanović: Rekao mi je da je prežvrljan mural njegovog brata i da su to uradili neki navijači, pa da se plaši da će mu ih zapaliti, a bila bi šteta i na mojim automobila i zato ih je odvezao.

Miljković: Koliko se puta dešavalo da te Zdravko zove i da ti kaže da će neko doći po automobile?

Arizanović: Često baš

Miljković: Da li se dešavalo ranije u tim prilikama da te zove Marijana, Zdravkova žena, kad su odvezeni njegovi automobili ili samo sada kad vam je pretila?

Arizanović: Ne, nikada me pre nije zvala. Njegova prva žena mi je tada samo rekla da nju to ne zanima i da se Zdravko nikome ne javlja

Tužilac: Je l ste se vi dogovorili sa Miljkovićem i Lakićevićem šta ćete reći u policiji?

Arizanović: Nemam šta sa kim da se dogovoram, kad je nešto bilo kako je bilo, postoje i snimci sa kamera

Tužilac: Je l vas zvao Lakićević 20. novembra 2020. godine?

Arizanović: Ne sećam se, svi su me tada zvali i Marijana da i kaže da se dogovarala nešto sa Lakićevićem

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Tužilac: A kako se sećate da su automobili dovezeni baš u neki utorak

Arizanović: Imam prijavu

Sudija: Da li je Veljko Belivuk od vas kupovao neki auto?

Arizanović: Jeste, G klasu mercedes koji je koštao 50 hiljada evra dao mi je 15, posle još 5, ostalo nisam dobio

Sudija: Da li je bilo nekih automobila kad su došli po GL mercedes ti momci?

Arizanović: Bio je beli rendž rover, golf 5 ja mislim i to je to

Sudija: Je l' bio neki BMW?

Arizanović: Ne

Advokat Nikola Jerković tražio je izuzeće postupajućeg sudskog veća zbog izvođenja dokaza i svedoka, jer smatra da sudija ovim svedocima pomaže tužilaštvu.

Sudsko veće je odredilo pauzu u trajanju od pola sata, kada će i doneti odluku o zahtevu advokata.

15.15 - Miljković postavlja pitanja svedoku

Svedoku sada postavlja pitanja Marko Miljković.

Miljković: Je l vas ova advokatica koja vas je sad ispitivala pozvala da overite taj ugovor?

Jelena Stojić: Imam primedbu jer je već rečeno da sam ga ja pozvala jer je meni sud naložio da saznam sve o poreklu ovog automobila

Miljković: Kada vas je pozvala? Je l vam ona rekla da ima ugovor koji treba da potpišete bez čitanja?

Na ovo pitanje je reagovala advokatica.

Miljković: Prebalo bi malo da prelistate ZKP, evo ponavljam pitanje

Ilinković: Mi smo razgovarali, ja sam joj objasnio kako je bilo, ona je rekla faktički je auto bio od Zdravka, ja kažem valjda jeste, ona mi je rekla nije ništa strašno sad ću ti ja reći kako ta izjava treba da glasi i ja to verujte mi nisam ni pročitao i otišao sam da overim izjavu. Posle kad mi je poslala poruku da je izjava izašla u novinama, ja sam je pitao zašto ja i onda mi je rekla da treba ponovo da dam izjavu

Miljković: Kad ste prvi put upoznali Radojevića? Ko je on?

Ilinković: Upoznao sam ga 2020. znam da je kockao, tako sam ga upoznao i znam da je Vojkan od njega novac na kamatu

Miljković: Znači Radoje kamata, dobro, da li vas je Vojkan nekada slagao

Ilinković: Pa sad se ispostavilo da je dosta lagao

Miljković: Vas je Vojkan zvao na leto 2020. i rekao da će vas nekada zvazi neko da prevedete auto?

Foto: ATA Images, Tanjug/Zoran Žestić, Informer/Miloš Rafailović

 

Ilinković: Rekao mi je to i nije tada spomenuo Zdravka

Miljković: Taj momak koji vas je tada zvao u novembru, da li je spomenuo Radojevića?

Ilinković: Ne

Miljković: Znači to je Radojevićev auto na osnovu izjave koju vi ne priznajete i to od nekoga ko vas je lagao?

Ilinković: Tako ispada

Miljković: Da li ste ikada videli da je Radojević vozio taj automobil?

Ilinković: Ne, nije ni mogao jer je bio neregistrovan

Miljković: Hvala, nemam više pitanja

Sudija je pozvala drugog svedoka, Igora Arizanovića.

14.55 - Svedok Ilinković za govornicom

Za govornicu pristupa prvo svedok Petar Ilinković.

Ilinković: U izjavi koju sam dao nije sve baš tačno, tu piše da sam ja taj beli mercedes prodao Radojeviću, ali ja sam taj automobil prodao Vojkanu Miloševiću. Možda je došlo do nesporazuma između mene i advokatice. Nisam to lepo pročitao što je ona napisala, jedna drugarica mi je umrla tada i nisam ni čitao izjavu koju sam overio.

Sudija: Zašto to niste tada izjavili?

Ilinković: Pa došlo je do nesporazuma, ja sam prodao Miloševiću, a on je dalje prodao

Sudija: Koliko ste dugo poznavali Zdravka?

Ilinković: Znam ga na ćao, ćao, sa kockanja, kartali smo

Punomoćnik oštećene Marijane Krstović: Kad ste prodali mercedes i kome?

Ilinković: Prodao sam ga Vojkanu Miloševiću iz Vršca 2019. godine i kad me je jurio da prepišemo auto rekao je da je bolje da octane na mene, ali da je on sada kod Radojevića.

Punomoćnik oštećene Marijane Krstović: Da li se auto vodio na vas u vreme otmice Radojevića?

Foto: Foto: Maša Banđur

 

Ilinković: Do novembra 2020. je bio na mene auto i tada me zvao jedan dečko, Milivoje ili Marko i rekao da prebacimo auto na njega

Punomoćnik oštećene Marijane Krstović: A ko je taj čovek, kako da kupi od vas auto ako je auto za Zdravka Radojevića?

Ilinković: Pa ne znam, auto se vodio na mene, jedva sam dočekao da me neko pozove da skinem to sa dnevnog reda.

Sudije: Opišite nam unutrašnjost vozila

Ilinković: Crna kožna sedišta, beli auto, kao džip

Ilinković: Kad je došao taj dečko, zaključili smo ugovor o poklonu u novembru 2020. imam ga u jakni.

Sudija: Donesite ga

Sudija je sa ugovora pročitala da je ugovor u poklonu Petar Ilinković zaključio sa Milijom Zekovićem i zadržala ugovor koji je svedok predao.

Inače, punomoćnik oštećene Marijane Krstović je advokatica Jelena Stojić

14.50 - Sudsko veće odbilo predlog advokatice koja je zastupala Andrića

Advokatica Mirjana Vasiljević koja je zastupala Marka Andrića zatražila je od sudskog veća da se vrati kao njegov branilac jer je, kako je navela, Andrić ishitreno reagovao kad joj je otkazao punomoćje jer je dugo u pritvoru.

Foto: Printscreen/Marko Đoković

 

Sudija je tražila da se izjasni i okrivljeni Marko Andrić.

Andrić: Saglasan sam sa svim što je advokatica rekla, ja nemam nameru da odugovlačim postupak, niti ja to mogu. Međutim, sudsko veće je odbilo ovaj predlog.

Smatramo da je optuženi opstruisao postupak i odugovlačio, te se predlog obija.

14.30 - Sudsko veće počelo sa prozivkom

Sudsko veće je ušlo u sudnicu i počelo sa prozivkom optuženim, njihovih branilaca, kao i oštećenih strana.

U sudnici je i danas advokat Dejan Lazarević koji je, da podsetimo, uhapšen prošle godine kao pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića.

Sudija je kao svedoke pozvala Igora Arizanovića i Petra Ilinkovića, koji je bio pozvan i na pretodno ročište, ali se nije pojavio.

Inače, Igor Arizanović je pominjan na prethodnim suđenjima, a bio je saradnik ubijenog Zdravka Radojevića iz Koteža.

Arizanović je sa Radojevićem držao auto-plac, sa kog su, kako su to ranije drugi svedoci ispričali, posle Radojevićevog nestanka i ubistva, grupa muškaraca, za koju se sumnja da su pripadnici Belivukovog klana, odvezla više skupocenih automobila.

Podsetimo, Zdravko Radojević ubijen je, kako se to navodi u optužnici, 30. oktobra 2020. godine u kući u Ritopeku.

Njegov DNK pronađen je u ovoj kući strave, a sve detalje ubistva otkrili su svedoci-saradnici u poistupku protiv klana, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin.

Prema njihovim rečima, Radojeviću je jednim udarcem sekirom presudio Veljko Belivuk, a Srđan Lalić je ispričao da su Miljković i Belivuk koristili Skaj nalog otetog "škaljarca" Mileta Radulovića i da su tako navodno saznali da Radojević priprema njihovo ubistvo.

Prema rečima svedoka-saradnika Bojana Hrvatina, koji je i sam učestvovao u ubistvu Radojevića, jedna stvar je posebno iznervirala pripadnike klana.

- Za Zdravka Radojevića sam prvi put čuo na izdržavanju kazne od Miloša Budimira, jer je prodavao drogu za Radojevića ali da nije ispao korektan prema njemu. Braća Budimir su prodavala drogu za njega, on je bio navijač Zvezde, i planirao je da mu se revanšira. Posle ubistva Vukićevića, braća, Miljković i Belivuk odlaze u Tursku, i Miloš me je pitao da li hoću da odem da pogledam da li oko Radojevićeve kuće ima kamera, da mu se postavi eksploziv. Poslao mi je sliku njegovog "mercedesa", ali mi je posle pisao da se odustaje. Kada su se vratili sa mora, rekli su mi da su saznali da se Zdravko povezao sa Crnogorcima, da se promangupirao, da juri Marka Budimira i da ne može da ga nađe ali da će se revanširati ženi i deci i to je nas iznerviralo, jer smo radili profesionalno, između sebe, nismo dirali porodice - ispričao je Hrvatin.

Prema rečima svedoka-saradnika, za učešće u ovom ubistvu Hrvatin je dobio 10.000 evra, a kasnije je pomogao da se delovi tela Radojevića odvoje i stave u mašinu za mlevenje.

Kako je sudija na prošlom ročištu najavila, nakon svedočenja gore pomenutih svedoka, na suđenje zakazano za 14. decembar pozvane su da svedoče tri devojke, koje su navodno bile prisutne na stadionu Partizana kada je silovan mladić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vukosavljević: Vojnomedinska akademija, 180 godina ozbiljnog rada - korona najveći izazov
Društvo

Vukosavljević: Vojnomedinska akademija, 180 godina ozbiljnog rada - korona najveći izazov

Vojnomedicinska akademija mora biti najbolja da bi bila u društvu najboljih, ističe načelnik te ustanove prof. Miroslav Vukosavljević, dodajući da su 180 godina za njih ozbiljne godine rada. Navodi da je najveći izazov u bliskoj prošlosti i karijeri bila korona. VMA ima oko 1.500 medicinskih sestara i ostalih tehničara, a u ovoj godini planirano je da posao dobije više od 220 novih zdravstvenih radnika.

03.03.2024

16:28

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Gori Evropa! Vojska SAD gradi nešto ogromno u Nemačkoj! Da li ovim najavljuju najgori mogući scenario?!
OPASNO

Gori Evropa! Vojska SAD gradi nešto ogromno u Nemačkoj! Da li ovim najavljuju najgori mogući scenario?!

Nemački ministar zdravlja Karl Lauterbah izjavio je za Dojče vele da nemačko zdravstvo mora biti bolje pripremljeno za sve izazove, pa i za vojne sukobe. U sklopu njegovog intervjua, list je podsetio da i pored civilnih bolnica, Nemačka ima najveću specijalizovanu Centralnu bolnicu Bundesvera u Koblencu, kao i da se u Vajlerbahu gradi najveća američka vojna bolnica van teritorije SAD.

03.03.2024

14:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

"Malo razmislite o izrečenim uvredama!" Reperka odgovorila na napade nakon "Pesme za Evroviziju" (FOTO)
Estrada

"Malo razmislite o izrečenim uvredama!" Reperka odgovorila na napade nakon "Pesme za Evroviziju" (FOTO)

Veliko finale festivala "Pesma za Evroviziju" je završeno, a Srbija je dobila svog predstavnika na ovogodišnjem najvećem muzičkom događaju u Evropi, mladu kantautorku Teya Doru. Muzička zvezda pobedu je odnela zahvaljujući stručnom žiriju čiji je član, između ostalih, bila reperka Mc Sajsi, koja je na svom Instagram profilu podelila utiske o prethodnoj noći.

03.03.2024

16:20

Srbija