• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

12.12.2023

15:21

"Čim ste ovde, hrabrosti vam ne manjka"! Načelnik SVS Čaušić saopštio lepe vesti: "Zaposleno novih 108 vatrogasaca" (FOTO/VIDEO)

MUP Srbije

Vesti

"Čim ste ovde, hrabrosti vam ne manjka"! Načelnik SVS Čaušić saopštio lepe vesti: "Zaposleno novih 108 vatrogasaca" (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova od danas je osnažen sa 108 novih vatrogasaca-spasilaca, polaznika 13. klase Obuke za prijem pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, kojima je rešenja za prijem u radni odnos uručio v. d. pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Po uručenju rešenja, Čaušić je novim vatrogascima poručio da ulaze u službu koja se snažno i brzo razvija i da su izabrali posao koji nije lak, koji je jedan od najtežih i najzahtevnijih.

- Čim ste ovde, hrabrosti vam ne manjka, ali neka oprez bude pratilac na svim vašim intervencijama. Čuvajte sebe i čuvajte vaše kolege. Mi ćemo se truditi da vam obezbedimo što bolje uslove, jer su vatrogasci-spasioci po svojoj organizaciji, znanju i obučenosti među najboljima u Evropi i zaslužujete i najbolju opremu i najbolje uslove - rekao je Čaušić.

Ukazao je da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što ima priliku da im u ime ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića uruči rešenja o prijemu u radni odnos i poželi dobrodošlicu.

Govoreći o jačanju kapaciteta Sektora za vanredne situacije, Čaušić je istakao da je samo ove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova rekonstruisalo 30 objekata vatrogasno - spasilačkih jedinica, da se završavaju objekti u Aleksincu i Кuli, da je započeta izgradnja objekata u više gradova u Srbiji, kao i sedišta Sektora za vanredne situacije u Beogradu.

- Prvi kontingent od ugovorenih i kupljenih 77 vatrogasnih vozila nam stiže ovih dana, a u narednih par meseci će stići i ostala vozila - rekao je Čaušić.

Aleksandar Milošević, u ime svih polaznika koji su dobili rešenja za prijem u radni odnos, zahvalio se Ministarstvu unutrašnjih poslova na ukazanoj prilici i istakao da će sa ponosom obavljati poveren posao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija