• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ć. - S. B.

13.12.2023

13:11

"Moja Andrea je trebalo da rodi devojčicu"! Otac nastradale trudnice iz okoline Negotina skamenjen od bola! (FOTO)

Društvene mreže

Vesti

"Moja Andrea je trebalo da rodi devojčicu"! Otac nastradale trudnice iz okoline Negotina skamenjen od bola! (FOTO)

Podeli vest

U strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u negotinskom selu Kobišnica, poginuli su Andrea Romanović (17) koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, i njen nevenčani suprug Sveta Strajinović, zvani Sreja (19).

Oko 21 sat sinoć njihov automobil sleteo je sa puta. Hitna pomoć je odmah stigla, kao i policija. Mlada trudnica je preminula na licu mesta, dok je Sveta podlegao povredama u bolnici uprkos teškoj borbi lekara da mu spasu život.

Automobil je bio toliko smrskan da su vatrogasci morali da seku lim kako bi ovo dvoje mladih izvukli iz auta. Najverovatniji uzrok nesreće je gubitak kontrole nad vozilom.

Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu naložilo je obdukciju i toksikološki nalaz kako bi se bliže odredio uzrok nesreće.

Foto: Društvene mreže

Andrea je bila u sedmom mesecu trudnoće

- Moja ćerka i njen dečko su sinoć uzeli od nekoga auto i išli po selu, a onda su udarili u banderu. Moja Andrea je poginula na licu mesta, a Sveta je bio u komi. Odvezli su ga u Hitnu pomoći, ali mu nije bilo spasa - kaže za informer.rs neutešni Žika Romanović, otac poginule devojke.

Žika priča da je Andrea bila u sedmom mesecu trudnoće i da je trebala da rodi devojčicu.

- Zaljubila se u njega. Nisam bio za tu vezu, bilo je tu svašta, ali ona nije htela da me sluša. Napustila je školu u drugom srednje i radila je kao konobarica. Nismo mogli da je sprečimo. Nije bila punoletna. Trebala je 4. marta iduće godine da napuni 18 godina - priča Žika koji sa suprugom čeka nalaz obdukcije za ćerku.

Foto: Foto: Društvene mreže

Andrea i Sveta su bili četiri godine u vezi

Andrea mu je, kaže, ćerka iz trećeg braka, a iz te veze ima i mlađu ćerku.

Prema priči njihove rođake, Andrea i Sveta su išli zajedno u Osnovnu školu, i još tada su se zavoleli.

-Bili su nerazdvojni, družili se, a zvanično su počeli da se zabavljaju pre četiri godine. Radovali su se bebi neopisivo. Andrea je iz obližnjeg sela Bukovče. Do nedavno je radila u kafiću Njih dvoje su juče bili kod njenih i vraćali su se kući - kaže nam rođaka.

Svetu život nije mazio. On je živeo u hraniteljskoj porodici u Kobišnici.

Foto: Foto: Društvene mreže

Andrea je ostala mrtva na licu mesta

-Srećom, ljudi koji su mu bili hranitelji su divni. Oni imaju stan u Negotinu i sada žive tamo. Kuću u Kobišnici ostavili su Sveti i on je sa Andreom u njoj živeo. Ogromna, neopisiva tuga. Voleli su se i slagali kao niko u selu. Sveta je radio gde god bi našao posao, sekao drva, pomagao u poljskim radovima, svuda je išao gde god bi mogao da zaradi koji dinar. Bio je zaista vredan, a ljubav i očekivanje bebe su ga još više podsticali da ide u nadnice - kaže nam rođaka.

Po njenim rečima, selo je zavijeno u crno. Andrea je bila lepa, kaže rođaka, kao anđeo a tako se i ponašala. Svi su u šoku, neverici, neopisivoj tuzi za izgubljenim mladim životima i još nerođenom bebom.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija