• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/mediji

14.12.2023

15:57

Filip Korać izručen Francuskoj! U Parizu optužen kao organizator međunarodnog šverca droge!

printscreen

Vesti

Filip Korać izručen Francuskoj! U Parizu optužen kao organizator međunarodnog šverca droge!

Podeli vest

Filip Korać (42) optužen je u Francuskoj da je organizovao međunarodni šverc droge i učestvovao u pranju novca, saopšteno je danas iz tužilaštva u Parizu

Korać je uhapšen u Mađarskoj početkom oktobra, u velikoj akciji policije u kojoj je uhapšen i njegov saradnik Branimir Vujović.

Korać je pre dva dana, po izručenju iz Mađarske, u Francuskoj optužen da je bio šef kriminalne grupe koja se bavila švercom droge i oružja, ali i koja je u ovoj zemlji prala novac. Njemu je određen pritvor i sledi mu suđenje pred sudom za organizovani kriminal u Parizu.

Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića, uhapšen je 3. oktobra kao državljanin Crne Gore u Mađarskoj po nalogu francuske policije koja ga potražuje za čak 25 krivičnih dela!

Kako je za "Blikk" izjavila portparolka Metropolitanskog tužilaštva Bettina Bagoly, Evropski nalog za hapšenje izdat je od strane pariskog tužilaštva zbog organizovanog krijumčarenja droge i pranja novca, a u svrhu krivičnog gonjenja.

- Nalog za hapšenje obuhvata 25 krivičnih dela - rekla je ona za Blikk.

Podsetimo, osim Francuske, njega traži i Bosna i Hercegovina zbog istog krivičnog dela - trgovina drogom.

Filip Korać je prošle godine osuđen u Hrvatskoj zbog falsifikovanja pasoša.

Bio meta Velje Nevolje, ali Srbija ga ne potražuje

Srbija ga ne potražuje i ne postoji nijedna poternica za njim koja je raspisana u našoj zemlji.

Filip Korać je dugo bio na meti klana Velje Nevolje. Oni nisu krili mržnju koju gaje prema desnoj ruci Bojovića, te su na telu ubijenog Gorana Veličkovića Goksija urezali: "Korać pi*ka".

Nakon ubistva Veličkovića, klan je Koraću slao preteće poruke, kako je otkrio na suđenju okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin.

- Tada su mu poslali fotografiju Veličkovićevog tela na kojem su krvlju ispisali „Korać pi*ka“. Ubrzo još jednu poruku: "Tik-tok, tik-tok, ovako ćeš ti da završiš, na’vataćemo te" - ispričao je on.

Foto: printscreen

 

 

Preuzeo poslove Luke Bojovića ?!

Korać je navodno, preuzeo vođstvo nad zemunskim klanom nakon što je Bojović 2012. u Španiji uhapšen i osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala.

Inače, Srbija je za njim raspisala crvena Interpolova poternica 2019. godine, ali je ona ukinuta 2020. godine.

Kako smo pisali, istraga protiv Koraća je obustavljena zbog nedostatka dokaza u slučaju likvidacije Blaža Đurovića, koje se dogodilo 2018. godine na Voždovcu. Hapšen je i u Zvorniku 2016. godine jer je povezivan sa ubistvom Čede Đokića, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Korać je od nasleđenog zemunskog klana napravio jednu od jačih kriminalnih ekipa u Srbiji, sa novim poslovima, kriminalnim kontaktima i novcem.

Posle ubistva Rakonjca napustio Srbiju

Žestok rat dve ekipe, stalno ubijanje i oprez, a posebno likvidacija Bojovićevog i Koraćevog najvernijeg prijatelja Radeta Rakonjca u Beogradu u aprilu 2014. bio je povod za Koraćevo bekstvo iz Srbije.

Spekulisalo se da je on sledeća meta ubica. Korać se zbog toga preselio u inostranstvo, a spekulacije da je sve vreme bio umešan u srpsko podzemlje postojale su godinama unazad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija