• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

14.12.2023

19:58

Ko je vlasnik staračkog doma koji je goreo: U požaru poginuli baka i deka, sumnja se da je tragediju izazvala cigareta

Informer

Vesti

Ko je vlasnik staračkog doma koji je goreo: U požaru poginuli baka i deka, sumnja se da je tragediju izazvala cigareta

Podeli vest

Sinoć oko 19 časova izbio je požar u staračkom domu na Zvezdari i u njemu je nastradalo dvoje ljudi, petoro je povređeno, međutim, ono što baca senku na ceo slučaj je to što je vlasnik ovog doma Ž. S., kako "Blic" nezvanično saznaje, hapšen zbog stavljanja u promet opojnih droga, ali i da su u policijskom sistemu evidentirani kontakti sa pripadnicima različitih kriminalnih grupa.

U sinoćnjem požaru u staračkom domu na Zvezdari koji je izbio oko 19 časova na trećem spratu u jednoj sobi, nastradali su M. I. (82) i D. P. (92). Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je požar izazvala zapaljena cigareta, jer je kako tvrde deca i unuci korisnika, dementnim osobama bilo dozvoljeno pušenje.

Korisnici vraćeni u dom?

Dan kasnije, reporter "Blica" je na licu mesta zatekao dva policijska vozila. Inspektori su u staračkom domu vršili uviđaj, zbog čega nije bilo dozvoljen ulazak.

Kako se videlo na licu mesta, ceo treći sprat je izgoreo, a spoljne strane vatra je zahvatila i četvrti i peti sprat.

Unutra su bili radnici koji su se sklanjali sa prozora kada su videli kamere, a u jednom trenutku starija žena izašla je na terasu kako bi popila sok. Nekoliko minuta kasnije, izašao je stariji muškarac, zbog čega se sumnja da se u staračkom domu i dalje nalaze njihovi korisnici.

 

Vlasniku bačena bomba na kuću

Za ovaj starački dom se prvi put u medijima čulo 2020. godine kada je u njegovo dvorište bačena bomba. Ubrzo je objavljeno da je meta bio vlasnik koji inače živi u kući koja se nalazi u sklopu dvorišta staračkog doma.

Povređenih tada nije bilo, međutim, pričinjena je velika materijalna šteta.

Hapšen zbog prodaje droge

Kako "Blic" nezvanično saznaje, vlasnik staračkog doma, Ž. S. uhapšen je 2017. godine zbog sumnje da je stavljao u promet opojne droge.

Sa njim je uhapšen još jedan muškarac, a tužilaštvo je tada tražilo da mu se odredi pritvor.

Kako "Blic" saznaje, postupak se protiv Ž. S. nije vodio, a razlog tome nije poznat.

Izvor "Blica" otkriva da on nije pripadnik nijedne kriminalne grupe, ali da ima kontakte sa njima.

U sistemu je evidentirano da je imao kontakte sa pripadnicima različitih kriminalnih grupa - kaže izvor "Blica".

Porodica žrtve: "Dementnim ljudima daju da puše"

Slomljeni od tuge i bola zbog gubitka bake P. M. (92), članovi njene porodice stajali su sinoć ispred kapije doma. Kroz suze je jedan od članova porodice rekao: "Ja sam kriv! Ja sam je tu doveo!"

Ostali članovi porodice su mu rekli da nije on kriv, međutim ubrzo je odgovorio: "Dementnim ljudima dozvoljavaju da puše! Šta bismo drugo očekivali?!".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija