• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.12.2023

17:14

Šokantno otkriće! Iza više od 80 dojava o podmetnutim bombama stoje dvojica dečaka (13)

MUP Srbije

Vesti

Šokantno otkriće! Iza više od 80 dojava o podmetnutim bombama stoje dvojica dečaka (13)

Podeli vest

Dvojica dečaka (13) stoje iza lažnih dojava o bombama u školi "20. oktobar", majci jednog određen pritvor.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma i Policijske uprave za grad Beograd, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u nastavku akcije, na osnovu podataka dobijenih od Evrodžasta i međunarodnom operativnom policijskom saradnjom, identifikovali su i pronašli dvojicu trinaestogodišnjaka za koje se sumnja da su u dužem vremenskom periodu, putem elektronske pošte, koristeći servise anonimnosti, učestvovali u slanju poruka preteće sadržine obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Srbije o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, čime su ugrozili bezbednost većeg broja dece i građana u Republici Srbiji.
 

S obzirom na to da su izvršioci deca i da nisu krivično odgovorna, policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica uhapsila A.B.S. (42), majku jednog od  dečaka, kojoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, dok će protiv tridesetosmogodišnje majke drugog dečaka biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

Jedan od dečaka pohađa Osnovnu školu „20. oktobar“  u Novom Beogradu, koja je u prethodnom periodu dobila najveći broj pretećih mejlova, a samo on je, kako se sumnja, poslao više od 80 mejlova svojoj i drugim školama.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nastavljaju dalji rad u cilju procesuiranja i drugih lica povezanih sa navedenim pretnjama.

  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dimitrije

pre 4 meseca

Ma ti treba onako vaspitno po starinski propustiti kroz šake a onda optužiti za terorizam i cele porodice nabiti u zatvor na poduže vreme. Kad su roditelji glupi i nepismeni da kontrolišu svoju decu, ili možda ih i podržavaju. A kod nas dobiće kritiku pa kući da se stide i onda prvom prilikom opet. A kad porastu dobijemo novog Ćutu

fdsa

pre 4 meseca

to je tako kad se promovise da deca ne dobijaju batine....

Tužilac

pre 4 meseca

Dosta više te budalaštine da balavac od 13 godina ne može krivično da odgovara, hitno menjajte zakone i raskrstite sa tim nebulozama o "zaštiti prava dece" - gde su sada prava dece iz Ribnikara koja leže pod zemljom a njihov krvnik će do kraja živora da živi na trošku građana ove zemlje. Gde su prava sve one dece i ljudi koji su doživeli traume zbog dojava o bombama? Može neko da ima i 8 godina pa da napravi maskr baš kao i KK ili još gori. Uvesti i drakonske kazne za roditelje tih monstruma sa mozgom na nivou amebe.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija