• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

22.12.2023

08:41

Hapšenje u Beogradu zbog lažnih dojava o bombama! Tinejdžeri preko "gejming" platforme poslali više od 80 pretećih poruka

Shuterstock

Vesti

Hapšenje u Beogradu zbog lažnih dojava o bombama! Tinejdžeri preko "gejming" platforme poslali više od 80 pretećih poruka

Podeli vest

Policija u saradnji sa Službama za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i terorizma u saradnji sa tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, u nastavku akcije, identifikovali su dvojicu dečaka (14) i (15) iz Beograda za koje se sumnja da su, putem jedne "gejming" platforme, naručivali slanje poruka preteće sadržine školama koje pohađaju, o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, čime su ugrozili bezbednost većeg broja dece i građana.

Takođe, u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sektor kriminalističke policije Tuzlanskog kantona, pronašao je i identifikovao jedno maloletno lice, za koje se sumnja da je, putem iste "gejming" platforme naručivalo slanje poruka preteće sadržine o postavljenim eksplozivnim napravama u jednoj obrazovnoj instituciji u Bosni i Hercegovini, koju pohađa. 

Sumnja se da su maloletnici iz Beograda, u posebno kreiranoj grupi na toj "gejming" platformi, od maloletnih lica koja su ranije u akciji policije identifikovana kao pošiljaoci preko 80 elektronskih poruka o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Srbije i regiona, zahtevali slanje pretnji, dok su istovremeno na platformi razmenjivali iskustva o načinima zaštite anonimnosti na Internetu. 

Protiv maloletnih lica podneta je krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda, dok će protiv roditelja osumnjičenih biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. 

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nastavljaju dalji rad u cilju procesuiranja i drugih lica povezanih sa navedenim pretnjama.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija