• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

23.12.2023

09:16

Suđenje za pogibiju Luke Jovovića iz Ratkova odloženo sedmi put: Evo šta kaže advokat

Vesna B.

Vesti

Suđenje za pogibiju Luke Jovovića iz Ratkova odloženo sedmi put: Evo šta kaže advokat

Podeli vest

Nataša Anđelković, koja je optužena da je autom usmrtila mladića na motoru a zatim pobegla u svoju kuću, nije se pojavila na ročištu, niti je to opravdala. Na suđenju se nije pojavio ni njen advokat

U Osnovnom sudu u Somboru juče je po sedmi put odloženo suđenje protiv Nataše Anđelković (23) iz Ratkova, koja je optužena za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Luka Jovović (15) iz Ratkova kod Odžaka.

Suđenje je kasnilo pola sata, a optužena se nije pojavila niti je opravdala svoj izostanak. Njen novi branilac, novosadski advokat Goran Karadarević je tri dana uoči glavnog pretresa poslao zahtev za odlaganje jer istog dana ima pretres u Osnovnom sudu u Novom Sadu koji se vodi zbog nasilničkog ponašanja.

Tužilac Predrag Ivanišević je rekao da glavni pretres postaje nepredvidiv i da svedoci uzalud dolaze po nekoliko puta. Svedok Jelena Miladinović juče je došla četvrti put, a nije saslušana zbog izostanka optužene.

Slavila detetu rođendan dva meseca posle nesreće

Dijana Jovović, sestra nastradalog Luke, tvrdi da je optužena od početka postupka odlagala pretrese zbog navodne psihičke nestabilnosti i da je sa svojom familijom podnosila krivične prijave zbog navodnih pretnji i uznemiravanja kako bi ih primorala da odustanu od borbe za istinu, dok su svedoci potvrdili da se bezobzirno ponaša.

Foto: Privatna arhiva

 

 

- Nataša je posle Lukine smrti slavila rođendan deteta. Bilo je mnogo ljudi i bila je muzika. Mi gotovo svakog dana idemo do spomen-ploče koja je podignuta na mestu na kojem je Luka stradao. Tamo sam viđao Natašu da igra fudbal s decom - naveo je Lukin rođak pred sudijom

- Ovo je drugi ili treći put da je pretres odložen bez pravog razloga. Očigledno je da se ovde zloupotrebljavaju procesna prava - rekao je tužilac.

Otac nastradalog mladića zamerio je advokatu Karadareviću što nije obezbedio zamenu. 

- Karadarević u kancelariji ima šest advokata, tako da je mogao neko od njih da dođe ili da umesto njega ode u Novi Sad. Tamo se vodi postupak za nasilničko ponašanje, koje je mnogo blaže krivično delo od izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom - rekao je ogorčeni otac.

Inače, otac nastradalog dečaka je sudu dostavio podnesak i zatražio da sud spreči optuženu da izbegava pretrese.

- Nataši treba oduzeti pasoš jer planira da ode u Nemačku kod majke. Takođe, treba joj zabraniti da upravlja automobilom jer i posle nesreće koju je izazvala i dalje vozi, snima se telefonom i bezobzirno se ponaša, što može da izazove još veće posledice - naveo je otac Dragan Jovović u podnesku.

Advokat okrivljene: Nije namera da se proces odugovlači

Advokat okrivljene Goran Karadarević poručio je za Alo!:

- Ono što mogu da kažem jeste da je pravo okrivljenog na izbor advokata nešto što mu niko ne može oduzeti, bez obzira na pritiske publike. Ne znam šta se dešavalo pre nego što sam ja angažovan, ali nije namera da se ovaj proces odugovlači. Ono što neću dozvoliti jeste da se okonča na nekvalitetan način, i to tako što će na završnicu suđenja otići neko u moju zamenu. Isto tako, ako se očekuje naša korektnost u tom delu, očekujem korektnost i javnosti da ispoštuje odredbe ZKP koje govore o zabrani kršenja pretpostavke nevinosti - kazao je Goran Karadarević.

Podsetimo, saobraćajna nesreća se dogodila 30. aprila 2022. godine oko 21.30 sati, na izlazu iz Ratkovo prema Novom Sadu. Optužena Nataša Anđelković, prilikom skretanja u svoje dvorište, nije propustila Luku koji je motorom dolazio iz suprotnog pravca i koji je imao prvenstvo prolaza. Veštaci saobraćajne struke su utvrdili da nije zaustavila svoj „golf“, već da se kretala u trenutku udesa. Dečak je od siline udarca odleteo oko pet metara i preleteo preko krova automobila na drugu stranu kolovoza. Optužena mu nije pritekla u pomoć, a kako smo pisali, fotografija raspadnute pljeskavice na sedištu njenog automobila potvrđuje da ga je pokosila dok je jela za volanom.

Nastavak suđenja je zakazan za 31. januar naredne godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija