• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir.rs

26.12.2023

07:47

"Pustite mene, ja nisam bitna, spasite mi dete!" Poslednje reči poginule trudnice kidaju dušu!

Foto Rina

Vesti

"Pustite mene, ja nisam bitna, spasite mi dete!" Poslednje reči poginule trudnice kidaju dušu!

Podeli vest

Strašna tragedija je zadesila selo Biljeg u opštini Merošina kod Niša, odakle je rodom Milena F. (32), koja je u petak poginula u saobraćajnoj nesreći u mestu Batrge kod Tutina, a koja je bila u devetom mesecu trudniće.

Sa njom u kolima su bili suprug N. F.(32) i sinčić od tri godine, a za čiji život se bore lekari u Beogradu jer je zadobio teške povrede glave.

- "Pustite mene, ja nisam bitna, spasite mi dete", to su bile Milenine poslednje reči kada se vozilo survalo u ambis kanjona reke Ibar - prepričavali su njeni rođaci na sahrani u nedelju u selu Biljeg.

Kako kažu Milenini rođaci, mladu i požrtvovanu majku na večni počinak ispratilo je nekoliko stotina ljudi.

- Ona je izgovorila tu jednu rečenicu, prvom čoveku koji je video da se tragedija dogodila i koji se sjurio na dole prema reci, gde je bilo uništeno vozilo. Milena je tražila da joj spasu sinčića, bila je još nekoliko trenutaka živa da to kaže, a potom je izdahnula - rečeno je nezvanično.

Foto: Foto Rina

 

Milena F. je pre tragedije bila kod svojih roditelja i brata u rodnom selu sa mužem i deteton, sa kojima je inače živela u Tivtu. Nesreća se dogodila kada su se vraćali za Crnu Goru, na izlazu iz tunela kod sela Batrge. Automobil u kom je bila tročlana porodica sleteo je puta u kanjon Ibra, dubok više od 200 metara.

- Ništa tužnije nisam doživeo u životu. Gde je tu pravda kada onaj odozgo uzima dobre ljude i moju rođaku koja nikada nije ni mrava zgazila, a borila se za svoju porodicu kao lavica. Na sahrani su bili i roditelji njenog supruga iz Crne Gore. Govor je držao njihov kum i kada je rekao "da je porodica u kojoj je bila udata nikada neće zaboraviti" i toliko lepih reči o snaji, mislim da je i ona zemlja na groblju proplakala. To je bilo toliko dirljivo da su svi plakali. Na sahrani je stvarno bilo mnogo ljudi i iz Crne Gore, i kolege njenog brata koga je mnogo volela - priča jedan od Mileninih rođaka.

On kaže da je porodica bila u Biljegu kako bi dečak proslavio svoj treći rođendan sa bakom i dekom i ujakom, ali i kako bi proslavili krsnu slavu Mileninih roditelja, Svetog Nikolu.

- Proslavili su slavu, a potom i dečakov rođendan. Krenuli su za Crnu Goru i trebalo je da su svratili na Kopaonik. Posle toga su nastavili za Tivat. Njihova ljubav, kako su svi znali, bila je kao iz bajke. Ona je radila kao kuvarica u niškim restoranima, a onda je otišla na rad u Crnu Goru. Tamo se i upoznala sa suprugom, na Luštici, valjda. To je zaista bio njen san, porodica, mir. Njeni roditelji i brat su skrhani. Dogodilo im se nešto najgore u životu što čoveku može da se dogodi. I mama i tata su joj divni, domaćinski ljudi, vredni, radni. Njen brat je poštovan muzičar. Zato je i iz Niša došlo toliko prijatelja da odaju poštu drugarovoj sestri - priča ovaj rođak jedva zadržavajući suze.

Foto: Shutterstock

 

Dečaka obilazi rodbina

Povređeni dečak je posle zbrinjavanja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru transportovan za Beograd na Neurohirurško odeljenje zbog ozbiljnosti povreda glave. Članovi porodice su uz njega u bolnici, i kako kažu rođaci, svi se mole da maliđšan prebrodi teške povrede i nadaju se njegovom oporavku. Otac dečaka, a suprug poginule Milene, N. F. zadobio je serijski prelom rebara i povredu pluća, a oporavlja se u novopazarskoj bolnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija