• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

03.01.2024

10:58

Stravične nesreće obeležile kraj 2023. godine: Dvojica Srba tragično nastradala na Floridi

Printskrin/www.gofundme.com

Vesti

Stravične nesreće obeležile kraj 2023. godine: Dvojica Srba tragično nastradala na Floridi

Podeli vest

Kamion kojim je upravljao Bojan Petrović (36) se zbog udarca otpozadi prevrnuo preko betonske barijere i buknuo je iste sekunde. Nesrećni mladić je preminuo na licu mesta, a dva dana ranije nastradao je i Nebojša Rapajić (26) na biciklu

Užas pred praznike! Dvojica Srba poginula su za svega dva dana na Floridi u SAD u stravičnim nesrećama u decembru pred kraj 2023.! Bojan Petrović (36) poginuo je u eksploziji nakon što je vozilo udarilo u prikolicu njegovog kamiona! Snimak eksplozije pojavio se na društvenim mrežama i šokirao je javnost, a dva dana ranije nastradao je i  Subotičanin Nebojša Rapajić (26) na biciklu!

Srbin Bojan Petrović poginuo je u petak 24. novembra u 6.30 sati na Floridi u Fort Loderdejlu, a ovih dana u američkim medijima pojavili su se i snimci stravične eksplozije. Bojan je vozio kamion i prolazio je kroz radove na auto - putu. Drugo vozilo, kojim je upravljala žena (39), udarilo je u njegovu prikolicu, nakon čega se njegov kamion prevrnuo preko betonske barijere. Zatim je vozilo eksplodiralo, a stravičan prizor šokirao je sve prisutne.  

- Svi koji su ga barem malo poznavali znaju o kako dobrom i poštenom čoveku se radi. Iza sebe je u Srbiji ostavio neutešne roditelje i sestru sa malim detetom, koje je podizala uz njegovu finansijsku pomoć. Sada im predstoje veliki troškovi, i pozivamo sve ljude dobre volje da im olakšamo tešku situaciju u kojoj su se našli. Hvala - stoji na sajtu gofoundme.

Pomagao sestri i detetu obolelim od kancera

Nebojša godinu dana pre nego što je stradao, i sam je pokrenuo na istoj stranici na kojoj sada njemu skupljaju novac za prenos tela pomoć za majku i dete koji su oboleli od karcinoma.

- Zdravo, zovem se Nebojša, a ovo organizujem za svoju sestru Valentinu i nećaka Leona. Valentina je bila još u tridesetim godinama kada joj je dijagnostikovan tumor jajnika, koji su joj hirurški odstranjeni zajedno sa matericom 2015. godine. Tada se njen život dramatično promenio, počela je njena lična i porodična borba. Nekoliko godina kasnije, 2020. godine, otkriven joj je tumor na levoj dojci, imala je operaciju praćenu hemoterapijama i zračenjem. Iste godine njenom osmogodišnjem sinu Leonu dijagnostikovan je limfom, bolest primarne imunodificijencije. Imao je tri operacije u istom periodu kao i njegova majka, što je izazvalo mnogo strepnje i stresa za celu porodicu - naveo je Rapajić

Gotovo u isto vreme, u istoj saveznoj državi nastradao je i Nebojša Rapajić, o kojem je Alo! pisao.

Kako saznajemo, tragedija se dogodila 22. novembra, dok je Nebojša Rapajić vozio bicikl. Prema nezvaničnim informacijama, stradao je kada je biciklom prelazio ulicu, međutim, automobil se nije zaustavio na crveno svetlo i u punoj brzini je udario u njega.

- Nastradali muškarac je bio na biciklu. Počeo je da prelazi Bulevar Kolijer, jer je bilo crveno svetlo na semaforu za vozače. Međutim, vozač belog "nisana" nije stao na crveno i udario je srpskog biciklistu - naveli su lokalni mediji.

Foto: Printskrin/www.gofundme.com

 

 

Od siline udarca Srbin je odbačen preko šoferšajbne automobila, a zatim je preleteo preko celog vozila.

- Po dolasku Hitne pomoći davao je znakove života, ali je nažalost preminuo. Lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt - navodi izvor.

O njegovoj tragediji javnost je obavestila Srpska pravoslavna crkva iz Napulja u Floridi u SAD. Objavili su vest o njegovoj pogibiji i organizovali akciju za prikupljanje novca preko stranice gofundme.com

Srbi nastradali u Americi

X oktobar 2023 - Srbin Milan Alilović (41) poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Misisipiju, kada je na njega naleteo automobil u kome se nalazio osumnjičeni koga je progonila policijska potera.

X jun 2023 - Srbin Luka Ćuk (29) iz Valjeva nastradao je u Indijani, kada se teretnjakom zakucao u šleper koji se kretao brzinom manjom od propisane. Nastradao je nekoliko dana nakon što je diplomirao. 

X februar 2022 - Nikola Đorđević (20), Srbin koji živi u Americi nastradao je u saobraćajnoj nesreći u Pensilvaniji, i to na majčin rođendan.

X novembar 2021 - Tina Tintor (23), devojka srpskog porekla, koja je sa porodicom živela u Las Vegasu, poginula je u saobraćajnoj nesreći kada je na njen automobil naleteo bivši ragbi igrač Las Vegas Rejdersa Henri Rags III.

- Izražavamo saučešće zbog prerane smrti Nebojše Rapajića. Teška srca saznajemo za njegovu tragediju koja se dogodila 22. novembra 2023, dok je vozio bicikl u Napulju. Nebojša, Subotičanin, imao je samo 43 godine. U svetlu ovog tužnog događaja, SPC Gospodnji sabor u Napulju organizuje prikupljanje sredstava za lakše prenošenje Nebojšinog tela u Srbiju radi propisnog sahranjivanja. Vaša podrška bi značila u ovim izazovnim vremenima. Udružimo se u znak sećanja na njega i izrazimo iskreno saučešće Nebojšinoj porodici i prijateljima - navodi se na njihovoj Fejsbuk stranici, a akciju je potpisao sveštenik Milan Jovanović koji poručuje: „Vječnaja pamjat, vječni spomen“ za pokoj duše nesrećnog Nebojše Rapajića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!
Tenis

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!

Australijski teniser Bernard Tomić (31) predao je meč Japancu Juti Šimicuu na turniru Litl Rok open u Arkanzasu pri vođstvu protivnika 1:0 u setovima. Ono što je obeležilo ovaj meč jeste zanimljiva scena koja je viđena, kada je Tomić ušao u raspravu sa svojom devojkom Keli Hanom!

03.06.2024

12:44

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija