• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

03.01.2024

23:42

"Danas je, Veljo, tvoj rođendan. Ne možemo da te poljubimo..." Porodica dala čitulju ubijenom vođi navijača Crvene zvezde!

printscreen

Vesti

"Danas je, Veljo, tvoj rođendan. Ne možemo da te poljubimo..." Porodica dala čitulju ubijenom vođi navijača Crvene zvezde!

Podeli vest

Vođa navijača Crvene zvezde, Velibor Dunjić Velja ubijen je ispred splava "Džimis" 16. maja 2014. godine.

Velibor bi danas napunio 39 godina, a tim povodom njegova porodica dala je čitulju u jednim dnevnim novinama.

- Danas je, Veljo, tvoj rođendan. Ne možemo da te poljubimo, zagrlimo i da ti čestitamo kao nekad. Zato molimo anđele da te poljube i čuvaju umesto nas - navodi se u čitulji.

Podsetimo, načelnik beogradske policije, Veselin Milić, rekao je 18. maja 2014. da je identifikovan ubica Velibora Dunjića i da će on biti uhapšen.

Foto: Foto: Novosti

Čitulju su dali roditelji i brat

- Građani nemaju razloga da brinu, policija radi svoj posao. Evo identifikovan je i ubica, i očekuje se uskoro njegovo hapšenje - rekao je tada Milić.

U tom periodu je saopšteno da je Dunjićev ubica identifikovan u roku od 12 sati, ali da je pobegao u inostranstvo odmah nakon zločina. Samo nekoliko sati pošto je Dunjić ubijen kod splava "Džimis", pronađen je pištolj kojim je počinjeno ubistvo, a koji je ubica bacio u reku.

Suđenje za njegovo ubistvo još uvek traje, dok je sedam puta počinjalo ispočetka. Sa njim je u pucnjavi ranjena Nina Šobota, koja se nalazila sa njim u automobilu marke "BMW".

Za njegovo ubistvo optužen je Vladimir Đurović (32) i još osmorica, kojima se na teret stavlja pomaganje i saučesništvo u ubistvu, kao i uklanjanje tragova zločina. Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 12. januara 2015. godine su privedeni Aleksandar Đuranović (38), kome je Đurović navodno dao pištolj kako bi ga se rešio, i Marko Gvozdenović (32), osumnjičeni da su pomagali Đuroviću (32) da ukloni tragove posle ubistva vođe "delija".

Aleksandar Đuranović se u aprilu 2015. godine nagodio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i priznao da je pokušao da sakrije važan dokaz - pištolj kojim je izvršen zločin - zbog čega je osuđen na dve godine zatvora.

Prećeno smrću ključnom svedoku

Bojan Starovlah, koji je optužen u ovom predmetu, rekao je da je uplašen za svoju bezbednost, provociran od strane tužioca i zatražio da suđenje bude zatvoreno za javnost, s obzirom na to da je otac maloletnog deteta i da ima "metu na leđima".

Foto: Društvene mreže

Velibor Dunjić

- Nisam kriv ni zašta što mi se stavlja na teret i uplašen sam za svoju bezbednost. To veče radio sam na splavu kad je gostovao Aca Lukas, bilo nas je dosta u obezbeđenju, ispred splava. Video sam sivi "BMW" i učinilo mi se da se vozač sa nekim raspravlja. Pojavio se Đurović, a čula se rasprava njegova sa Dunjićem. U tom momentu video sam da se Đurović hvata za džep ili pištolj, nisam siguran. Čuo sam pucanj, sve se desilo u sekundi - rekao je on.

Apelacioni sud u Beogradu je 2019. godine pravosnažno osudio Vuka Musića na 16 meseci robije jer je navodno prikrivanjem tragova pomogao Đuroviću nakon ubistva. Musić je i priznao ovo krivično delo.

Nini Šoboti, ključnom svedoku likvidacije Dunjića, koja je tom prilikom teško ranjena, prećeno je smrću.

Ona je u martu 2015. godine svedočila, nakon čega je zatraženo da dobije policijsku zaštitu. Šobota je na suđenju istakla da je progovorila tek kada je smela da kaže šta ima.

- Prećutala sam, preskočila sam neke detalje. Kada sam izašla iz bolnice, dobijala sam preteće poruke i pisma. Kako mi ni policija ni tužilaštvo nisu dodelili zaštitu na neko vreme sam pobegla u inostranstvo, ja i danas imam obezbeđenje - rekla je u svom svedočenju Nina Šobota.

Velibor Dunjić je sahranjen na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija