• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

12.01.2024

22:25

Zaklao medicinsku sestru pa krvav seo u krcatu čekaonicu! Ubica odmah priznao: Ja sam to uradio, bolestan sam!

Informer/društvene mreže

Vesti

Zaklao medicinsku sestru pa krvav seo u krcatu čekaonicu! Ubica odmah priznao: Ja sam to uradio, bolestan sam!

Podeli vest

Vukašin Vilotić (50) iz okoline Šapca pre tačno osam godina je iz čista mira zaklao medicinsku sestru Ljubinku Popović (57) u službi Medicine rada šabačkog Doma zdravlja!

On je nesrećnoj ženi prišao sa leđa i prerezao joj vrat kuhinjskim nožem u ordinaciji u kojoj je radila. Potom je oprao ruke i nož od krvi, izašao u prepunu čekaonicu i mirno seo na klupu ispred prostorije u kojoj je napravio pokolj.

Kad se otkrilo šta je učinio, mirno je rekao šokiranim ljudima: "Ja sam to uradio. Bolestan sam!"

Očevidac ove drame ispričao je tada za Informer da se zločin dogodio 12. januara 2016. oko 11 sati, za vreme pauze:

- Pacijent je u jednom trenutku izašao iz ordinacije gde sedi sestra i skuplja kartone pacijenata. Odmah za njim je jedan stariji čovek ušao unutra da proveri da li je pauza završena. Samo je vrisnuo: 'Joj, ljudi, zaklaše sestru!'  

Presekao joj krvne sudove

Tad je pritrčala servirka Slobodanka Pajić, koja se zatekla u hodniku.

- Ljubinka je ležala na leđima na podu, u lokvi krvi. Bila je u samrtnom ropcu, tresla je nogom. Njen izraz lica nikad neću izbaciti iz glave - izjavila je šokirana Slobodanka.

Nesrećna medicinska sestra odmah je prebačena na Urgentni prijem šabačke Opšte bolnice. Bili su joj presečeni krvni sudovi u vratu pa je, uprkos nadljudskim naporima lekara da je spasu, ubrzo preminula.

Obdukcijom su uočene i rane na drugim delovima njenog tela, što znači da je pokušavala da se odbrani od krvnika.

Foto: printscreen/Fejsbuk

Nesrećna Ljubinka Popović

 

Vilotić je bio dugogodišnji psihijatrijski pacijent. Posle krvavog pira, mirno je u hodniku Medicine rada sačekao policiju koja ga je privela. Tokom saslušanja i kasnije na suđenju, on je pokušao da se "izvuče" na neuračunljivost i amneziju, ali mu to nije pošlo za rukom.

Pravosnažno je u oktobru 2018. osuđen na 30 godina zatvora, nakon što je veštačenjem utvrđeno da je bio potpuno svestan onoga što čini. Zašto je kobnog dana ubio nesrećnu Ljubinku, sa kojom se nije poznavao sem iz prolaza, do danas je ostala enigma.

 - Znam da sam u utorak ujutro došao u Dom zdravlja da uzmem recept za lek, ali je bila pauza. Kad sam to video, izašao sam napolje i otišao do prodavnice 'Metalac', koja je udaljena 200-300 metara. Kupio sam nož i vratio se. Otišao sam na drugi sprat, ušao u ordinaciju. Sledeće čega se sećam je da perem ruke od krvi, ali ne i da sam ubio medicinsku sestru - rekao je Vilotić pred sudom, pri čemu nije umeo da objasni kako mu je palo na pamet da ode da kupi nož.

Depresivni gej i narkoman

Vilotić se inače u šabačkom Domu zdravlja od 2004. lečio od depresije. Ipak, često je samoinicijativno prekidao terapiju psihostabilizatorima, zbog čega je tonuo u mračna psihička stanja, a pored toga je bio i narkoman. U Šapcu je poznat kao homoseksualac.

Njegov poznanik nam je rekao da je Vukašin 2013. zbog depresije lečen mesec dana u dnevnoj psihijatrijskoj bolnici u Šapcu:

- Međutim, nikad nije bio agresivan. Sve što se kod njega moglo primetiti bilo je neko psihičko potonuće, a onda je bio ćutljiv i nezainteresovan za dešavanja oko sebe. Šta se u Vilotićevoj glavi dogodilo u utorak da počini stravičan zločin, stvarno ne znam.

Vukašin je živeo u selu Bojić sa ocem Božidarom. Majka Radmila se od 2010. vodi kao nestala, nakon što je išetala iz dvorišta, od kada joj se gubi svaki trag. I ona je bila lečeni psihijatrijski bolesnik i meštani su uvereni da se negde ubila. Njegov rođeni brat, sa kojim se retko viđao, sa porodicom živi u Šapcu.

Ljubinka Popović je sahranjena na lokalnom groblju u Mišaru, gde je živela s porodicom. Pored supruga Miće, sina Saše i ćerke Jelene, i u to vreme četvoro unučića, omiljenu medicinsku sestru u Šapcu je ispratilo više stotina prijatelja i kolega iz Doma zdravlja i Opšte bolnice.

Žalio se na nehumani tretman

Vukašin Vilotić je i pre ovog krvavog pira proveo nekoliko godina u zatvoru zbog saobraćajne nesreće od pre desetak godina, u kojoj je usmrtio dete i pobegao sa mesta udesa. Da sve bude još bizarnije, po izlasku iz zatvora obilazio je novinare šabačkih i beogradskih medija, moleći ih da pišu članke o "nehumanom tretmanu koji je imao u zatvoru".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija