• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.01.2024

14:58

Piromani zapalili auto advokata: Saslušani u tužilaštvu

Beta

Vesti

Piromani zapalili auto advokata: Saslušani u tužilaštvu

Podeli vest

Osumnjičeni A.V. (29) i N.J. (31), koji se teret da su 4. januara na Telepu u Novom Sadu zaspalili vozilo predsednika Advokatske komore Vojvodine advokata Vladimira Beljanskog, saslušani su u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je od sudije za prethodni postupak tražilo da im odredi pritvor do 30 dana. 

Automobil predsednika Advokatske komore Vojvodine (AKV) Vladimira Beljanskog zapaljen je u novosadskom naselju Telep.

On je rekao danas da "sumnja da su to organizovali advokati koji su povezani sa kriminalom" i protiv kojih je pokrenuo diciplinske postupke u Komori i podnosio krivične prijave.

Beljanski je otkrio da je i ranije dobijao pretnje da će mu zapaliti automobil, kao i druge vrste pretnji.

Foto: J.R.

 

- To je isključivo u vezi sa mojim radom u Komori i sa disciplinskim postupcima protiv advokata koji se bave kriminalom, a protiv kojih sam pokretao disciplinske prijave i podnosio krivične prijave - izjavio je Beljanski za Betu.

Dodao je da se sa tim krivičnim prijavama "ništa ne događa", iako su neke podnete pre nekoliko meseci, a neke i pre nekoliko godina.

Podsetio je da je disciplinskom sudiji AKV u Somboru Draganu Konjeviću zapaljen automobil, a disciplinskom sudiji u Zrenjaninu Miroslavu Đordeviću je bačena bomba na porodičnu kuću i nijedan od tih slučajeva nije rasvetljen.

Predsednik AKV je istakao da sumnja da je u sva tri slučaja reč o pokušajima zastrašivanja, kako bi se sprečile njegove inicijative da "uvede red" u advokaturu u Vojvodini i da se oni kojima nije mesto u advokaturi više ne bave tim poslom, kao i da krivično odgovaraju za nedela koja su počinili.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija