• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

14.01.2024

15:17

"Majka je pokušala da ugasi požar"! Ispovest vlasnika stana koji je izgoreo na Banjici: "Rekao sam, deco odmah na krov"

Kristijan Mihailović

Vesti

"Majka je pokušala da ugasi požar"! Ispovest vlasnika stana koji je izgoreo na Banjici: "Rekao sam, deco odmah na krov"

Podeli vest

Porodica Aleksandra Pindovića danas je ostala bez krova nad glavom kada je u stanu ove petočlane porodice izbio požar.

Kako je rekao Aleksandar, čiji je stan potpuno izgoreo, do požara je došlo zbog TA peći, međutim, u momentu kada je vatra buknula, gledali su samo kako spasiti živu glavu.

- Svi su živi i zdravi, mi smo petočlana porodica, svi smo na broju, tako da sve osim stana je tu. Ne znamo još kako je tačno došlo do požara, TA peć je u pitanju, ali ne znamo kako - započeo je priču Aleksandar.

Naime, od stana nije ostalo apsolutno ništa, gust dim se širio u Bulevaru oslobođenja, ipak usled brze reakcije vatrogasca, požar se nije širio na ostale stanove ove zgrade.

Šteta je ogromna, a porodica Pindović je na vreme evakuisana, prošli su bez većih povreda, osim najstarijeg člana ove porodice.

- Mi smo u drugom delu stana, moja majka je osetila da nešto gori, ona nas je i probudila, inače ko zna šta bi bilo. Majka je pokušala da ugasi požar, tako je i zadobila te opekotine po rukama, sad je u Urgentnom, nagutala se dima i eto te opekotine, ali nije ništa strašno. Mada, ona nas je probudila, inače bismo se svi podavili. Kad krene požar, ne gore ljudi, nego se dave. Zato sam ja rekao deci, odmah na krov, mislim nisu to mala deca, jedno od 25 godina, drugo od 21, ali svejedno, uplaši se čovek. Kad se tako nešto desi, prvo decu spasavaš - ispričao je Pindović za Kurir.

Glava ove porodice koja je sada ostala bez igde ičega, čvrsto stoji na nogama i pored nesreće koja ih je zadesila. Ipak vidno potresen, Aleksandar je svestan šta se desilo i da sada moraju sve ispočetka, ali i dalje je pozitivan i srećan što imaju divne prijatelje koji su tu u deljenju srećnih, ali i ovakvih trenutaka.

- U stanu je sve izgorelo, ništa nije ostalo, sad se moramo snalaziti, nemamo nigde ništa, ali javili su nam se prijatelji koji mogu pomoći, to je sreća u nesreći. Šta da se radi, sad sve ispočetka - zaključio je Aleksandar.

Podsetimo, požar je izbio u zgradi na Bulevaru oslobođenja u Beogradu. U stanu nije ostalo ništa, osim crnila i pepela.

Odmah po pozivu, na teren je izašlo 26 pripadnika VSJ Voždovac, Zvezdara i Banjica sa šest vatrogasnih vozila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17