• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

18.01.2024

10:40

Oglasilo se tužilaštvo povodom akcidenta u Aleksincu! U fabrici i dalje opasno, čeka se sa uviđajem (FOTO/VIDEO)

D.K.

Vesti

Oglasilo se tužilaštvo povodom akcidenta u Aleksincu! U fabrici i dalje opasno, čeka se sa uviđajem (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Uviđaj u fabrici "Magna" u Aleksincu u kojoj se sinoć od isparenja otrovao veliki broj radnika još uvek nije urađen, jer se čeka inforamcija da je u objektu bezbedno za boravak ljudi.

Ivan Mitrović, osnovni javni tužilac u Aleksincu saopštio je da su angažovane sve referentne ustanove te da će se uvidjaj obaviti čim dobiju informaciju da je ulazak u fabriku bezbedan.

Foto: D.K.

102 radnika zatražilo lekarsku pomoć

 

- U fabrici "Magna" došlo je do trovanja 102 radnika koji su svi dobili zdravstvenu pomoć, troje je zadržano na lečenju u UKC u Nišu, dok je jedna osoba zadržana u aleksinačkoj bolnici - kazao je Mitrović i dodao:

- O akcidentu u aleksinačkoj fabrici obavešten je Institut za javno zdravlje, Inspekcija rada i Sanitarna inspekcija te Institut 1. Maj. Fabriku smo zatvorili dok se ne obavi uviđaj i ustanovi da je bezbedno u njoj raditi. Biće obavljena neophodna merenja na prisustvo štetnih materija nakon okončanja uviđaj i utvrđivanja svih okolnosti odlučiće se o pokretanju krivičnog postupka protiv odgovornih - kazao je Mitrović, tužilac iz Aleksinca.  

Kako je za informer.rs izjavio dr. Nenad Marković, načelnik Hitne pomoći Aleksinac u ovu ustanovu javljali radnici sa simptomima trovanja.

- U Hitnoj pomoći je primljeno 102 pacijenta koji su se javljali iz fabrike sa simptomima iritacije isparenja lepka, nešto preko 70 je zbrinuto i uz pomoć naše terapije u dobrom zdravstvenom stanju otpušteno kućama. Tridesetak je poslato na odeljenje na opservaciju, a tri pacijenta su prevezana na toksikologiju Kliničkog centra u Nišu - kazao je načelnik Hitne pomoći Aleksinac. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija