• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Srbija Danas

18.01.2024

17:38

Zločin koji se još pamti: Goran pred decom macolom ubio taštu, tasta i ženu, pa sebi presudio u zatvoru

Shutterstock/Youtube/Printscreen/Srbija Danas

Vesti

Zločin koji se još pamti: Goran pred decom macolom ubio taštu, tasta i ženu, pa sebi presudio u zatvoru

Podeli vest

Mnogi zločini počinjeni na teritorije Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi.

Takav jezivi zločin odigrao se u Novom Sadu maja 2019. godine, kada je Goran Janković ušao u kuću roditelja svoje supruge Mirjane (31), prvo ubio njenog oca, svog tasta, Branislava (63), a potom je presudio svojoj ženi. Taštu Nadu (57) ubio je u dvorištu kuće kada je pošla za njim.

Zapretio deci

Janković ih je sve ubio brutalnim udarcima macolom po glavi i to pred njegovom i Mirjaninom maloletnom decom. Kada je Janković ušao u kuću jedan sin je bio sa majkom u krevetu, a drugi sa babom. Kada je pobegao iz kuće, Goranov desetogodišnji sin je pozvao ujaka i ispričao da je njegov otac ubio njegovu babu, dedu i majku.

Nedelju dana pre trostrukog ubistva Mirjana je prijavila Gorana za nasilje u porodici, a on se navodno pred nadležnima pravdao da je to bio jedan od razloga zbog kojih je tog jutra pijan došao u kuću. Janković je pre nego što je napustio mesto zločina zapretio dečacima pred kojima je počinio krvavi pir da nikako ne smeju reći da je bio u kući, a zatim je pobegao i tri dana izbegavao policijsku poteru skrivajući se na jednom brodu na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu.

Nakon tri dana skrivanja Goran Janković je napokon uhapšen na Ribarcu. On se prema nezvaničnim informacijama krio na jednom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož. Osumnjičeni nije pružao otpor prilikom hapšenja.

Foto: Shuterstock/Pngwing

 

 

Saslušanje

Janković je tokom saslušanja bio potpuno hladan i smiren i nijednog trenutka nije pokazao kajanje.

- Iznervirao sam se kada me je žena 11. maja prijavila za nasilje. Nisam nikako mogao da se pomirim s tim, pa sam počeo i da pijem. Noć pre zločina proveo sam u kafani. Kući sam se vratio oko četiri sata ujutru, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i rešio sam da odem kod žene u nameri da joj se osvetim - navodno je rekao na saslušanju Janković.

Ono što je posebno inspektore ostavilo bez teksta je pitanje.

- Kako su mi deca, da li možete da mi kažete kod koga su? - i to nakon što je priznao zločin, a potom i do detalja opisao svoj krvavi pir. Čak je i rekao "da mu nije žao što su deca gledala zločin" opisujući da je nakon zabrane prilaska ipak rešio da poseti sina u školi:

- Kada sam ga pozvao da ga vidim, on je otrčao do učiteljice i rekao: "Ne želim tatu da vidim. Znam kako je tukao mamu!" Znam da im nije Mirjana branila da me viđaju, ali su me i deca zamrzla zbog toga što sam bio nasilan prema njoj - navodno je rekao Janković na saslušanju.

Sve je ukazivalo da je Janković počinio zločin sa predumišljajem. Kod sebe je imao spremnu čistu odeću, oprao se od krvi, presvukao, a čak je imao i nešto hrane uz sebe pa je to jeo uz neke grickalice i ostatke zatečene na brodu.

Mališani su dostojanstveno ispratili majku i baku i deku na večni počinak. Stariji sin je iznad njenog kovčega izgovorio molitvu Očenaš. Nakon toga, brat i on su u grobnicu bacili po belu ružu. Niko od prisutnih nije uspeo da zadrži suze.

Goranu Jankoviću određen je pritvor i teretio se za teško ubistvo, za koje inače preti 40 godina robije. Monstrum je 25. februara 2020. godine izvršio samoubistvo u novosadskom zatvoru na Klisi. On se obesio čaršavom koji je vezao za šipku koja drži televizor u ćeliji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija