• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

19.01.2024

12:35

Dve godine od kada su u "golfu" koji je sleteo u Južnu Moravu nastradale dve devojke! Suđenje kreće tek kada bude završeno veštačenje

S.T.

Vesti

Dve godine od kada su u "golfu" koji je sleteo u Južnu Moravu nastradale dve devojke! Suđenje kreće tek kada bude završeno veštačenje

Podeli vest

U Višim sudu u Vranju u toku je predkrivični postupak protiv optužene Anđela S. (21) iz Predejana, zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer je pre dve godine upravljajući "golfom" sletela u Južnu Moravu, kada su njene drugarice Anđela Milovanović (20) i Katarina Petković (20) nastradale, dok je Kristina M. lakše povređena.

Zbog veštačenja saobraćajne struke, koje još nije gotovo, glavni pretres je odložen je za 23. februar.

Viši sud u Vranju naložio je da se izvrši saobraćajno - tehničko veštačenje koje će uraditi tim veštaka Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, o uzroku nastanka saobraćajne nesreće koja se dogodila 29. januara 2022. godine oko 4 sata, kod Vladičinog Hana kada su četiri devojke koje su se vraćale iz noćnog provoda u Vladičinom Hanu automobilom sletele u Južnu Moravu. 

Do tragedije je došlo kod tunela Manajle kada je automobil u kojem su bile sleteo u reku. Anđela S. koja je vozila sa probnom vozačkom dozvolom i sa 0,3 promila alkohola kao i Kristina M. koja je bila suvozač uspele su da se dočepaju obale i spasu, dok su se Anđela Milovanović i Katarina P. kako je pokazala obdukcija udavile. 

Kako su potvrdili iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, sud je naložio da se utvrdi uzrok nastanka saobraćajne nezgode, sa pojašnjenjem uticaja svih subjektivnih faktora, od strane vozača i preduzetih radnji upravljanja vozilom neposredno pre nezgode.

- Naloženo je da se provere tehničke karakteristike vozila marke " folksvagen golf 5", vlasništvo N.S. iz Predejana, kao i brzine kojom se vozilo kretalo, konfiguracije saobraćajnice i pratećih instalacija, stanja kolovoznog zastora i atamosferskih prilika - kažu u tužilaštvu i dodaju:

- Potrebno je utvrditi da li je brzina kretanja vozila bila prilagođena osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i drugim saobraćajnim uslovima, kao i svim ostalim činjenicama koje su od uticaja za utvrđivanje uzroka saobraćajne nezgode, mogućnosti blagovremenog zaustavljanja vozila, reagovanje usled eventualnih prepreka.

Veštačenjem će biti utvrđeno kako se vozilo kretalo i da li je stvarno udarilo u rupu, kako tvrdi optužena kao i da li je ona svojom vožnjom stvorila opasnu situaciju zbog koje je došlo do probijanja zaštitne ograde i sletanja vozila u Južnu Moravu. 

Takođe, stručnjaci će dati svoje mišljenje i u tome da li je održavanje puta i stanje ograde uticalo na ishod udesa u kojem su poginule dve devojke.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija