• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: infomrer

19.01.2024

14:25

Ojadila mobilnog operatera! Radnica saslušana u tužilaštvu, a ovako se branila

Shutterstock/Miloš Rafailović

Vesti

Ojadila mobilnog operatera! Radnica saslušana u tužilaštvu, a ovako se branila

Podeli vest

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana je bivša radnica jednog mobilnog operatera Minja V. (29) zbog sumnje da nije uplatila više od 1,8 miliona dinara dnevnih pazara poslovnice u kojoj je radila, kao i da je zadržala službeni mobilni telefon i laptop nakon otkaza u toj kompaniji.

Kako je sopštilo tužilaštvo Minja V. je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke, kao i zbog opasnosti od bekstva, jer ne živi na adresi na kojoj je prijavljena.

Minja V. u periodu od 4. aprila do 12. maja 2022. godine, dok je bila zaposlena u prodajnom objektu mobilnog operatera na Vračaru, bila zadužena za vođenje knjigovodstva i finansijsko poslovanje ove prodavnice, kao i za predaju pazara kompaniji koja vrši transport novca do u trezor banke.

Pretpostavlja se da ona u navedenom periodu nije vršila predaju pazara utorkom i četvrtkom radnicima kompanije za prenos novca, već je 1.816.326,14 dinara, kako se sumnja zadržala za sebe, zajedno sa dokumentacijom o uplatama pazara i dostavnicama o njegovoj predaji.

Pored toga, nakon prestanka rada u kompaniji Minja V. je zadržala službeni mobilni telefon kao i lap top  i na taj način pribavila sebi ukupno korist od skoro 1,9 miliona dinara, za koliko odštetila firmu.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenoj Minji V. se na teret stavlja krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija