• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.O.

21.01.2024

12:57

Trener iz Bjeljine optužen za obljubu maloletnice, uskoro na slobodi? Zaprećena kazna i do 30 godina robije

Printscreen You Tube

Vesti

Trener iz Bjeljine optužen za obljubu maloletnice, uskoro na slobodi? Zaprećena kazna i do 30 godina robije

Podeli vest

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, uskoro bi mogao da bude pušten iz pritvora u kojem je bio 2 godine i 3 meseca, zbog sumnje da je u septembru 2021. u hotelskoj sobi u Sokolcu obljubio bokserku M. D. (13), koja je trenirala u njegovom klubu "Radnik”!

Tomić bi tako mogao da se brani sa slobode, jer sud dve godine nije okončao postupak protiv njega.

Podsetimo, Okružni sud u Bijeljini odlučio je da Tomiću najpre odredi pritvor do 4. februara 2022.godine, navodeći da je dosad nekoliko puta pokušao da kontaktira s tinejdžerkom i da je to poslednji put učinio 21. oktobra 2021, dan pred njen 14. rođendan.

Nakon potvrđivanja optužnice, isti sud je po predlogu postupajućeg tužioca, produžio pritvor optuženom, koji može da traje do izricanja presude, a najduže dve godine, računajući od dana potvrđivanja optužnice 1. februara 2022. godine.

- Optužnica je podignuta protiv optuženog Milenka Tomića, zbog krivičnog dela "Obljuba nad detetom mlađim od petnaest godina" - podsetilo je Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini.

Foto: clipart

 

Maksimalno 30 godina robije

Milenku Tomiću, po optužnici, za silovanje devojčice M.D. (14) preti najmanje osam godina robije, a maksimalno 30 godina, po krivičnom zakonu Republike Srpske.

Neretko se dešava da se optuženi za ovo krivično delo izvuku sa kaznom zatvora od 2 godine, koliko je Tomić već odležao.

Roditelji strahuju Roditelje maloletne žrtve kažu za ,"Informer” da strahuju za ćerku, puštanjem optuženog na slobodu.

- Strah je opravdan, jer nam se dete nije oporavilo i nikada neće od strahota koje je preživela - rekli su roditelji karatkoj u izjavi.

Podsetimo, sumnja se da je Tomić u avgustu i septembru 2021. godine više puta nagovarao tinejdžerku da pristane na seks s njim.

- Trener je na recepciji hotela insistirao da zakupi bazen, gde je kasnije nagovarao devojčicu da piju alkohol. Maloletnica je ubrzo, vidno pijana i u polusvesnom stanju, otišla u sobu i legla da spava. Međutim, trener je krenuo za njom i legao pored nje. Ljubio ju je po ustima, dodirivao joj zadnjicu, grudi, a potom i zavukao ruku u njen donji veš i sa dva prsta penetrirao u njen polni organ, prilikom čega je došlo do rascepa himena. Kasnije joj je slao poruke na Viber i poručio joj: "Čestitam, više nisi devojčica. Sada si žena“ - saopšteno je ranije za ,"Informer” iz suda u Bijeljini.

Posle toga je na takmičenju u Banjaluci u oktobru 2021. godine, na prevaru uveo u sobu maloletnicu, skinuo je i ljubio po intimnim delovima tela. Ona je pokušala da se otrgne od njega i rekla je da će zvati roditelje. Tek tada ju je pustio, posle čega je ona pobegla iz sobe.

Pokušao da uceni i zastraši žrtvu i njene roditelje

Kada se devojčica poverila roditeljima, pre optužnice,Tomić je pokušao da ih uceni. Nudio je da će njenoj majci "srediti posao”, ako ga ne prijave.

Pored toga im je i pretio putem poruka da će se devojčica, samo nepotrebno izblamirati i osramotiti”, a da njemu niko ne može ništa "jer ima dobre veze”.

Foto: printscreen facebook/ optužen trener

 

Odugovlačili suđenje, tražio veštanje svojih seksualnih maštanja

Branilac optuženog sve vreme je pokušavao da opstruiše suđenje izvođenjem nepotrebnih dokaza, zbog kojih su pravljene pauze od 3 meseca. Glavni pretres u ovom predmetu započeo je 5. aprila 2022. godine, a do sada je održano 28 glavnih pretresa, navodi Tužilaštvo.

Sud je, dodaje Tužilaštvo, dužan da postupak sprovede bez odugovlačenja i onemogući svaku
zloupotrebu prava koja pripadaju licima koja učestvuju u postupku.

- Takođe, članom 190. Zakona o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku je propisano da je krivični postupak za dela iz člana 184. navedenog zakona hitan, a odnosi se na krivična dela kojim su oštećena deca, a što je u konkretnom predmetu slučaj- navodi Tužilaštvo. 

Foto: Shutterstock/DarSzach

 

Po stavu ovog Tužilaštva naročito se ukazuje nepotrebnim izvođenje dokaza po predlogu odbrane optuženog Tomića, a koji se odnosi na veštačenje ,,seksualnog maštanja i fantazija optuženog", što je suprotno Zakonu o krivičnom postupku Republike Srpske, jer je izvođenje dokaza suvišno, te ne doprinosi razjašnjenju stvari, a Tužilaštvo je već izvelo sve dokaze koji se odnose na utvrđivanje krivične odgovornosti optuženog.

- Kako sa današnjim danom glavni pretres nije okončan, nego je prekinut zbog zahteva branioca za izuzeće dva člana veća, smatramo da je potrebno da o ovome upoznamo javnost. Ukoliko ne bude okončan glavni pretres tokom dve godine i ne bude izrečena prvostepena presuda, pritvor će se ukinuti i optuženi pustiti na slobodu, To bi značilo da će se optuženi Milenko Tomić pustiti na slobodu 1. februara 2024. godine - upozorilo je Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini.

- Puštanjem na slobodu optuženog, postupajućem tužiocu bi bilo onemogućeno da predloži produženje pritvora nakon izrečene presude, a što će po stavu Tužilaštva, uznemiriti pre svega oštećenu, koja je maloletna i uticati na njen dalji psihički razvoj, kao i roditelje oštećene koji su sve vreme prisustvovali glavnom pretresu - navelo je Tužilaštvo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija