• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infomrer/Novosti

22.01.2024

21:11

Lovačka puška bila pradedina: Nastavlja se suđenje baki dečaka koji je slučajno ubio brata

Miloš Rafailović, Shutterstock

Vesti

Lovačka puška bila pradedina: Nastavlja se suđenje baki dečaka koji je slučajno ubio brata

Podeli vest

Na suđenju Vesni Lazić, baki dečaka (14), koji je letos u selu Međulužje kod Mladenovca ubio mlađeg brata (12) iz lovačke puške, branilac Rade Manović je odustao od predloga da se taj dečak sasluša u Višem sudu u Beogradu.

Kako je rekao stav lekara je da on ne treba da se uključuje u suđenje i priložio je sudiji taj lekarski izveštaj. Branilac je predložio da se umesto direktnog saslušanja čita iskaz dečaka dat u maloletničkom postupku, koji se vodio u međuvremenu i nakon kojeg mu je izrečena mera.

- Mislim da bi zbog svega bilo loše po njega da se ispituje i da ponovo rekonstruiše događaj - rekao je branilac.

Sud je ipak naložio da veštak psihijatar pregleda dečaka i njegovu medicinsku dokumentaciju i utvrdi da li može da svedoči, a on inače prema zakonu zbog bliskog srodstva sa bakom može u sudnici da to odbije.

Inače, on je tog dana sa bratom ušao u kuću da jedu, a baka je bila u bašti. Hteo je da se našali i da ga uplaši, pa je uzeo pradedinu pušku i desila se tragedija.

Vesna Lazić je optužena za nedozvoljeno držanje oružja i municije i izazivanje opšte opasnosti, jer je tu pušku neovlašćeno držala u kući i nije je obezbedila prema propisima, da je niko drugi ne može uzeti.

Ta lovačka puška i municija pripadali su njenom svekru Anđelku, koji je za njih imao dozvolu. Kada je preminuo sva imovina prešla je na njegovu suprugu Božidarku, prabaku dečaka, koja sa svima živi u kući. Međutim, Lazići nisu prijavili pušku i nje nema u naslednom rešenju. Pušku i municiju je Vesnin suprug, a Anđelkov sin držao u ormaru u njihovoj sobi i poslednji je koristio kada bi pucao za Božić ili rođenje unuka.

Kada je on preminuo, nije urađena zaostavština, tako da ta lovačka puška zvanično, kroz dokumentaciju, nije ničija, ali je istovremeno i u vlasništvu svih Anđelkovih naslednika. Vesna je uhapšena, jer je bila u njenoj sobi, a tu joj je ostala posle smrti muža. Svi ukućani su normalno ulazili u njenu sobu i znali da puška stoji u ormaru, ali je niko nije koristio. Tog kobnog dana unuk je uzeo u igri i šali ne shvatajući kakve posledice mogu da budu.

Suđenje će se nastaviti u februaru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija