• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

26.01.2024

11:30

Saslušan pomagač pucača iz Skadarlije! Sakrio mobilne telefone i otežao policijsku istragu

Informer

Vesti

Saslušan pomagač pucača iz Skadarlije! Sakrio mobilne telefone i otežao policijsku istragu

Podeli vest

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Strahinja M. zbog sumnje da je 3. decembra 2023. godine, prikrivanjem tragova, pomogao Gojku Đ. da ne bude otkriven, nakon što je u jednom restoranu u Skadarliji izrešetao radnika obezbeđenja Dalibora K. (43) i naneo mu teške telesne povrede opasne po život.

Strahinja M. se na saslušanju branio ćutanjem odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Strahinji M. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom premenskom periodu.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je izvršio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Gojko Đ. je nakon pucnjave pobegao, a uhapšen je prilikom pokušaja ilegalnog prelaska iz Srbije u Hrvtasku i od 15. decembra 2023. godine se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je 3. decembra 2023. godine u jednom poznatom restoranu u Skadarliji Gojko Đ. nakon svađe pucao iz pištolja koji je posedovao nelegalno i na taj način sa umišljajem doveo u opasnost život gostiju i zaposlenih.

- On je sedeo sa još nekoliko muškaraca za stolom. Bili su najglasniji u kafani, bahati, "maltretirali" su muziku, konobare, ponašali su se kao da su gazde. Tražili su da im se donese još jedna tura i vikali su na muzičare, hteli su da naruče pesmu iako je rečeno da se restoran zatvara. Konobar im je doneo račun, a taj koji je pucao je tada podivljao što mu ovaj nije doneo piće, mlatio je računom i vikao da neće da plati. Momci iz obezbeđenja su mu prišli da ga smire, a ovaj je tada izvukao pištolj i pucao - nakon pucnjave izjavio je jedan od svedoka pucnjave tokom uviđaja.

Strahinja M. je kako se sumnja da  je on te večeri otišao do stola gde je sedeo Gojko Đ. i uzeo njegova dva mobilna telefona i sakrio ih u Kosovskoj ulici, u pasažu iza betonskog stuba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija