• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

27.01.2024

10:17

Počinje suđenje veka! Kostini roditelji konačno pred licem pravde

informer/printscreen

Vesti

Počinje suđenje veka! Kostini roditelji konačno pred licem pravde

Podeli vest

Za dva dana u Višem sudu u Beogradu počeće suđenje roditeljima Koste K. (14) koji je 3. maja prošle godine ubio devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru

Suđenje, za koje se može slobodno reći da je suđenje veka,  zakazano je za 29. januar u 11 časova, a na njemu će se pojaviti i Kostina majka Miljana, koja dolazi sa slobode, ali i otac Vladimir koji će u sud biti doveden iz pritvora u CZ-u u kome se nalazi od masakra. Na ovom ročištu bi trebalo da bude pročitana optužnica i okrivljeni bi trebalo da se izjasne po njoj, a u jednom tretnku procesa biće saslušan i sam dečak ubica. 

Optužnica koju je Više javno tužilaštvo podiglo 10. oktobra 2023. godine, tereti rodilteje dečka ubice ali i vlasnik i instruktora streljačkog kluba "Partizan" u kojem je Kosta vežbaš pucanje u pokretne mete. 

Foto: printscreen

 

 

Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio ovu optužnicu i ona je postala pravosnažna 27. decembra prošle godine. 

Podestimo optužnicom Vladimir K. otac dečaka ubice se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti  jer kako je istraga utvrdila on je godinu dana pre masakra na Vračaru sina obučavao da rukuje vatrenim oružjem i vodio ga u streljanu, ali i nije adekvatno obezbedio svoja dva pištolja koje je njegov sin uzeo i izvršio jezivi zločin. Tužilaštvo optužnicom traži da on bude osuđen na 12 godina zatvora. 

Kostina majka Miljana čiji je DNK pronađen na čauri na mestu masovnog ubistva u školi na Vračaru optužena je za nedozvoljenu proizvodnju, nošenje, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija i za nju je zatražena kazna od 2 i po godine zatvora. 

Pored roditelja optuženicom su obuhvaćeni i Ratko Ivanović predsednik streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting", kao i Nemanja Marinković instruktor u tom klubu kojima se na teret stavlja kirivčno delo davanje lažnog iskaza i za njih je tužilaštvo tražilo da budu souđeni na po tri godine zatvora. 

Foto: Privatna arhiva

Kostu otac vodio u streljanu da vežba gađanje

 

Podsetimo pored ovog krivičnog postupka u slučaju dečaka ubice vode se i dva parnična postupka u kojima porodice Kostinih žrtava od njegovog oca i majke, ali i škole i države traže nadoknadu nematerijalne štete za pretrpljeni duševni bol. U parničnim slučajevima je tužen i sam Kosta i to su jedini sudski postupci u kojim je on optužen jer u trenutku kada je ušao u školu ii izvršio užasni zločin je imoa samo 3 gdoina i bio je krivično neodgovoran, zbog čega mu nije moguće suditi. 

Odmah nakon hapšenja Kosta K. je zatvoren u Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu gde je pdo stalnim nadzorom lekara koji ga veštače.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija