• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.01.2024

13:08

"Krive državu kako bi izbegli kaznu, a sa sinom su kao dva robota": Otac ubijene Angeline izneo sve detalje o Kecmanovićima

Masha Bandjur

Vesti

"Krive državu kako bi izbegli kaznu, a sa sinom su kao dva robota": Otac ubijene Angeline izneo sve detalje o Kecmanovićima

Podeli vest

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje, Miljani i Vladimiru, roditeljima, Koste K. koji je, 3. maja, ubio devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ " Vladislav Ribnikar", na Vračaru ali je ono do kraja, odlukom suda, zatvoreno za javnost.

Pre samog suđenja, u hodnik suda je ušao otac ubijene devojčice Angeline Anđelko Aćimović, koji je sa sobom kao i ostali roditelji nosio sliku svoje ćerke. Odlučio je da da izjavu za medije, i  kaže sve ono što ga muči, ali i iznese detalje o porodici Kecmanović, kao i detalje sa suđenja. 

- Danas je Angelini 15. rođendan, bili smo na groblju i kupili poklone. Javnost nije prisutna na sudu i mi kao roditelji svedoci, ne možemo da prisustvujemo i to nama nije jasno, mi ne možemo da svedočimo, osim da decu više nemamo - počeo je Anđelko.

Foto: Informert/D.Ć.

 

 

- Juče je bio prvi dan suđenja roditeljima ubice. Na početku suđenja su izneti detalji, odbrana, govorio je gospodin Borović, izneli su stav koji nas je povredio. Veći deo izlaganja, oni su pratili neke laži, oko postupanja tužioca, ucenjivanja Kecmanovića, pokušali su sve da prebace na državu, sve čine samo da oni ne budu krivi i da oni ne snose odgovornost. To za nas predstavlja još jednu dodatnu traumu, mi razumemo neke motive kako bi skrenuli pažnju sa krivice, ali to nećemo dozvoliti.

- Sud je rekao da nema javnosti, ali smo primetili da je izašlo u javnost ipak to da nisu priznali krivicu, i pravilo je da se to ne iznosi, a oni su počeli da iznose detalje samog procesa suđenja. Mi smo bili za to da bude javnost, i sada zahtevamo kako su pouzdani izvori izneli sve, a to rade advokati kako bi društvo uputilo sažaljenje Kecmanovićima, a oni to ne zaslužuju. Ja tvrdim, oni nikada nisu pokazali nikakvo žaljenje, empatiju i kajanje, i to je potvrđeno kada je mali ubica svedočio i tada je bio prvi susret majke i sina, oni su bili kao dva robota niti suza niti plača. Isto tako Vladimir, prilikom pokazivanja fotografija naše ubijene dece, nije pokazao nikakvu žalost ni suzu, ali je odmah pokazao žaljenje sebe i svoje porodice, i pokušao da predstavi kako su oni žrtve, njega nije briga za nas, kao ni za njegovog sina, samo je pričao kako mu je uništena porodica, a oni sada prave jedan rijaliti šou uz sugestiju njihovog advokata - rekao je Anđelko. 

- Pričaju o memorijalnom centru i anketnom odboru a o tome ne znaju ništa, oni se mešaju u samu istragu i to je jedan politički proces mešanja u sve, i očekujemo da nastave da izazovu žaljenje, ali mi žemo da ih raskrinkamo - rekao je za Novosti Anđelko Aćimović otac ubijene Angeline. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Sport

Milojević pred Lučane: Osvojili smo titulu, ali nema opuštanja
Crvena zvezda

Milojević pred Lučane: Osvojili smo titulu, ali nema opuštanja

Fudbaleri Crvene zvezde sutra (18.30, Arena 1 premijum) gostuju u Lučanima ekipi Mladosti u meču četvrtog kola Superlige Srbije, a trener novog-starog šampiona države Vladan Milojević kaže da se njegov tim neće opustiti, uprkos činjenici da je prošlog četvrtka overio sedmu uzastopnu titulu.

07.05.2024

17:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija