• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Pavle Ivković

31.01.2024

14:35

"Ponašanje Miljane Kecmanović je neprimereno": Stručnjaci otkrili šta se zapravo krije iza ledenog osmeha majke ubice

Informer/tanjug

Vesti

"Ponašanje Miljane Kecmanović je neprimereno": Stručnjaci otkrili šta se zapravo krije iza ledenog osmeha majke ubice

Podeli vest

Juče je nastavljeno suđenje roditeljima dečaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koji je 3. maja prošle godine ubio devet učenika, čuvara škole i ranio šest oosba.

Pre početka suđenja, u sud je ušla Miljana Kecmanović koja se sve vreme smeškala u društvu svojih advokata, te teko nije odavala nijedan znak da joj je žao zbog masakra koji je njen sin učinio. 

Njen muž, Vladimir Kecmanović doveden je iz pritvora a njegova žena je iskoristila pauzu na suđenju da ga izgrli i izljubi. Pred sam kraj suđenja, roditelji čija su deca ubijena, postavili su fotografije ispred sudnice iz koje je Miljana izašla, na koje ona nijednog trenutka nije obratila pažnju. Podsetimo, sud je doneo odluku da suđenje bude zatvoreno za javnost. 

Foto: Pedja Milosavljević

 

Ovakv čin nezainteresovanosti majke Koste K. izazvao je gnev kod roditelja ubijene dece, ali i čitave nacije. Vođeni njenim ponašanjem, potražili smo stručno mišljenje. 

- To ponašanje majke Koste K. je neprimereno u najmanju ruku i nepristojno, ona je vrlo svesna šta se dešava i svesna je kazne koju može da dobije, ali tim osmehom ona pokazuje da nije kriva - rekao je za Informer kriminolog Dobrivoje Biba Radovanović. 

Na naše pitanje o ponašanju majke dečaka ubice, izneo je svoje mišljenje Klinički psiholog i sudski veštak MIlan Kostić

- Trebalo bi da je poznajem da bih znao kako se ona ponaša u ovakvim situacijama, neretko se dešava da ljudi kroz osmeh kriju tugu sa kojom se bore, a taj osmeh je mehanizam da se predstavi kako je ona pozitivna i svesna svega, ali da nije kriva i ona sama na taj način sebi olakšava unutrašnje stanje. Te stvari su vrlo osetljive, evo to je jedan razlog zbog čega su neka suđenja zatvorena za javnost, jer dolazi do takvih situacija da se nečije ponašanje pogrešno protumači, a ono što mogu da kažem, jeste da je i jednoj i drugoj strani teško. Ono što nas sprečava da saznamo šta se zaista krije iza osmeha to je pravi motiv tog osmeha, može se iza svega krije labilna ličnost, a možda ne! - rekao nam je Klinički psiholog i sudski veštak MIlan Kostić. 

Prvog dana suđenja, naša koleginica je nakon suđenja pokušala da komunicira sa Miljanom Kecmanović i da joj priliku da kaže šta želi i da se čuje njena strana priče. Tu mogućnost Miljana je žustro odbila, i uputila komentar našoj koleginici: 

- Da li imate porava ovo da radite? Niste korektni neću da dajem izjave - rekla je Miljana. 

Suđenje je odlukom suda zatvoreno za javnost, a na jučerašnjem prvom ročištu, pre ove odluke i Miljana i Vladimir su se izjasnili da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice, a otac je između ostalog rekao da se ne oseća krivim jer je počino prekršajno delo, a ne krivično.

Podsećanja radi, Kosta K. je u školi "Vladislav Ribnikar" ubio iz pištolja devetoro drugova i čuvara škole Dragana Vlahovića, a šestoro ranio. Osim dece među povređenima je i nastavnica istorije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15