• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.01.2024

22:50

Sektor za vanredne situacije u poseti Patrijarhu! Načelnik Čaušić poručio: "Podižemo stepen zaštite od požara u verskim objektima"

foto MUP

Vesti

Sektor za vanredne situacije u poseti Patrijarhu! Načelnik Čaušić poručio: "Podižemo stepen zaštite od požara u verskim objektima"

Podeli vest

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova održali su sastanak sa Njegovom Svetosti Patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem u Patrijaršijskom dvoru Srpske Pravoslavne Crkve.

Tema sastanka, na kome je delegaciju Sektora za vanredne situacije predvodio v.d. pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić bila je nastavak i unapređenje angažovanja Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u pogledu zaštite od požara naših manastira i drugih objekata Srpske Pravoslavne Crkve.

- Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnom periodu nastojao je da kroz različite aktivnosti podigne stepen zaštite od požara u verskim objektima Srpske Pravoslavne Crkve - istakao je načelnik Čaušić i dodao da se reprezentativni primer saradnje na ovom polju odnosi na manastir Hilandar u koji predstavnici Sektora za vanredne situacije od 2010. godine jednom u šest meseci odlaze i obučavaju monahe manastira po pitanju zaštite od požara, a dodatno su i opremili manastir vatrogasnim sredstvima i opremom.

Dodao je takođe da Sektor za vanredne situacije pomaže u podizanju nivoa protivpožarne zaštite i manastira Studenica, čije dobrovoljno vatrogasno društvo je opremio vatrogasnom opremom i čije opremanje i dalje nastavlja.

Foto: MUP

Ilustracija

Načelnik Čaušić je istakao da je, uz podršku i odobrenje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, sačinjen plan da se unapredi protivpožarna zaštita u više od 200 manastira i objekata Srpske Pravoslavne Srkve koji predstavljaju ne samo duhovno, već i kulturno i istorijsko bogatstvo Republike Srbije i srpskog naroda, tako što bi se odmah krenulo u preventivne obilaske predmetnih objekata i dali predlozi i preduzele konkretne mere za unapređenje zaštite od požara. Čaušić je dodao da je, pored podizanja nivoa zaštite od požara u manastirima, plan da se u kasnijem periodu nastavi sa istim ili sličnim aktivnostima u ustanovama verskog obrazovanja i edukacije.

Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije zahvalio se na naporima koje su do sada uložili pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i istakao da Srpska Pravoslavna Crkva daje punu podršku predloženom planu za zaštitu manastirskih kompleksa i drugih objekata Srpske Pravoslavne Crkve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija