• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

01.02.2024

11:50

Ubijao zajedno sa Magdom! Zenica nikada nije izdržao zatvorsku kaznu na koju je osuđen devedesetih godina u Srbiji

facebook.com

Vesti

Ubijao zajedno sa Magdom! Zenica nikada nije izdržao zatvorsku kaznu na koju je osuđen devedesetih godina u Srbiji

Podeli vest

Siniša Petrić Zenica (50) surovi ubica i bliski prijatelj Luke Bojovića sutra će iz Španiji biti deportovan u BIH gde će u KPZ Foča doslužiti kaznu na koju je osuđen u Španiji, ali ostaje pitanje šta je sa kaznom za ubistva koja je devedesetih počinio u Srbiji za koju je osuđen na 15 godina zatvora, a koju nikada nije odslužio.

Naime Siniša Petrić koji je 2012. godine uhapšen u Valensiji i osuđen zbog organizovang kriminala i oružja na 14 godina zatvora, tada je bio u bekstvu od srpske policije, koja je raspisala poternicu za njim, jer je 2007. godine pobegao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gde je izdržavao kaznu za zločine počinjene još devedesetih godina. 

Petrić je kao tinejdžer bio u  "Arkanovim tigrovima", gde je i upoznao Luku Bojovića, a nakon toga se priključio "eskadronu smrti" Marinka Magde.

Zajedno sa Magdom on je učestvovao u januaru 1994. godine u ubistvima porodica Agatić i Petrić u Subotici, koji su likvidirani iste noći. Tada su u jednoj kući ubijeni Josip i Verica Agatić, a u drugoj bivši policajac Milan Petrić, njegova supruga Stana i desetogodišnji sin Dane. 

Foto: facebook.com/Legende devedesetih/Informer

Rade Rakonjac, Luka Bojović i Siniša Petrić

Na suđenju Zenica je hladnokrvno izjavio da je ubio dečaka jer je mogao da ih idnetifikuje, a na pitanej sudije zašto samo je rekao da je bio nervozan te noći. Za ove zločine on je osuđen na smrtnu kaznu, ali je onda zbog njegovih godina ova kazna sa 15 godina robije. Ovu kaznu on je izdržavao u Zabeli, da bi uoči bombardovanja 1999. godine bio prebačen u zatvor u  Dubrava kod Istoka, odakle je pobegao.  

Za njim je tada raspisana međuanrodna poternica i on je uhapšen 2003. godine u Nemačkoj i izručen Srbiji. Kaznu je tada nastavio da služi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici odakle je tokom slobodnog vikenda pobegao i nije bilo poznato gde se nalazi sve do hapšenja u Španiji.

Ostaje da se vidi da li će srpsko pravosuđe tražiit da on nakon izdržane kazne u BIH bude isporučen Srbiji kako bi odslužio kaznu na koju je osuđen pre gotovo trideset godina. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija