• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

06.02.2024

08:07

Jezivo nasilje među niškim osnovcima! Tri maskirane učenice kamenom udarale devojčicu u glavu

twitter.com/printscreen

Vesti

Jezivo nasilje među niškim osnovcima! Tri maskirane učenice kamenom udarale devojčicu u glavu

Podeli vest

Niška policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu istražuje težak incident u kojem je jedna učenica sedmog razreda OŠ "Car Konstantin" u Nišu kamenom pogođena u glavu.

Devojčica je povređena 24. januara izvan školskog dvorišta, a za sada nije poznato kakve je povrede oan zadobila i da li su napadači na nju identifikovani i pronađeni. 

U niškoj policiji je samo potvrđeno da je postupano istog dana kada je podneta prijava i da su preduzete sve mere iz njihove nadležnosti.

- Dobili smo prijavu i odmah, istog dana, postupali po njoj. Policija je preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti. Obavestili smo Više javno tužilaštvo u Nišu radi daljeg postupanja - kažu u niškoj policiji za medije.

Prema nezvaničnim saznanjima policija je obavila više razgovora i pregledala školski video nadzor, a izveštaj o događaju je prosleđen Višem javnom tužilaštvu u Nišu, ali za sada nije poznato šta se navodi u izveštaju.

Kako je za Blic izjavio prof. dr Igor Novaković, prijatelj oca zlostavljane devojčice, koji je i ukazao na ovaj slučaj objavom na svom "Fejsbuk" profilu, roditelji devojčice su do sada prijavljivali nasilje desetak puta, a ona je toga dana dobila batine jer je, dobila peticu iz nemačkog jezika.

- Pre toga je dobila na Instagramu poruku: ako dobije pet na pismenom iz nemačkog da će da je prebiju. Ona je dobila peticu jer se takmiči iz nemačkog. Dve devojčice su nosile medicinske maske, a treća fantomku. Sačekale su je na mestu gde nema kamera i udarale su je kamenom u glavu. Oni nju maltretiraju u kontinuitetu već duže vreme. Jedan dan jer nije uskladila boju duksa sa bojom ranca, jedan dan što nosi majicu "Gospodar prstenova", sada zbog nemačkog... Dete je toliko istraumirano da su roditelji danas morali da je prebace u drugu školu - kazao je Novaković.
Inače kako je on napomenuo 1.novembra rađena je anonimna anketa u odeljenju koje pohađa ova devojčica a od 27 đaka, 26 njih je prijavilo da se nad njima vrši vršnjačko nasilje, a interesantno je da zlostavljana devojčica nije radila tada anketu.

- Kada se dobije takav rezultat, u školi su trebali da preduzmu nekakve mere, da se obavesti Centar za socijalni rad. Oni kažu da su preduzeli, a kada sam tražio dokumentaciju nisam dobio. Smatram da nijedna mera nije preduzeta - kazao je Novaković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
smislov

pre 4 meseca

Pre svega, podrška roditeljima devojke koja se takmiči iz poznavanja nemačkog jezika. Za roditelje onih drugih devojaka, motka i 25 po turu, zaplena imovine, proterivanje iz urbane sredine u neke zabiti pa neka se oni i njihova nevaspitana i zapuštena deca sami sa sobom biju, pokazuju ko je jači, a ne da se iživljavaju nad porodicama koje zele da njihova deca nešto postignu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija