• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

06.02.2024

13:50

Nastavak suđenja za ubistvo Nemanje Savića! Svedok otkrio nove detalje zločina u Krnjači

printscreen

Vesti

Nastavak suđenja za ubistvo Nemanje Savića! Svedok otkrio nove detalje zločina u Krnjači

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno suđenje Vladimiru Andrijanoviću optuženom da je u oktobru 2022. godine u Krnjači ubio Nemanju Savića (27).

Svedok Luka K. ispričao je da je tog dana sa Savićem bio u automobilu, kada ih je Andrijanović udario svojim kolima, te da su oni ubrzo stali da pogledaju šta je sa kolima.

Tokom vožnje, Savić je rekao Luki K. da je osoba koja ih je udarila ista osoba koja je njega pretukla 15 dana ranije, odnosno Andrijanović, a tada je, prema rečima svedoka, pozvao i prijatelja Aleksandra G. da dođe i pomogne mu jer ga Andrijanović juri.

Luka K. tvrdi da su se tada Savić i Andrijanović posvađali, te da je Savić udario Andrijanovića kroz prozor automobila, nakon čega je optuženi otvorio vrata, izvadio pištolj i pucao u Savića.

Odgovarajući na pitanja sudije Luka K. je rekao da je prvi metak optuženi ispalio u Savića dok mu je bio okrenut licem i da je Savić počeo da beži dok je Andrijanović nastavio da puca.

Andrijanović je onda pobegao i, kako tvrdi svedok, on je krenuo za njim, ali je stao kada se optuženi okrenuo i uperio pištolj u njega. Tada se vratio, pozvao Hitnu pomoć i govorio Saviću da izdrži.

Foto: Informer

 

Sudija je predočila svedoku iskaz optuženog koji se razlikuje od njegovog iskaza, na šta je Luka K. rekao da to nije tačno, zbog čega je sudija odlučila da suoči svedoka i optuženog, ali su oni ostali pri svojim iskazima.

Optuženi je rekao da je Luka K. saučesnik u napadu na njega i da treba da bude u pritvoru.

Sledeći je svedočio Aleksandar G. kojeg je Savić pozvao da mu pomogne, kada ga je, prema rečima svedoka Luke K, Andrijanović pratio kolima, piše Telegraf.

I on je potvrdio navode prvog svedoka i dodao da je trebalo da se tada sastane sa Savićem kod jednog kafića, ali da se on nije pojavio, dok je od policije čuo da se desilo ubistvo.

Saška D. svedočila je o događaju koji je prethodio ubistvu, odnosno tuči 15 dana ranije, u kojoj su učesvovali Savić, Andrijanović i njegov otac.

Kako je objasnila, Savić je često kola parkirao ispred njihove garaže zbog čega ga je njen suprug nekoliko puta zamolio da to ne čini, ali je prema njenim tvrdnjama, Savić burno reagovao i rekao da neće da pomeri automobil.

Foto: printscreen moj beograd

 

Nakon toga su pozvali Andrijanovićevog oca, vlasnika prostora ispred kojeg se to dešavalo.

Kada je došao otac optuženog, nakon verbalnog konflikta, svedok je, kako tvrdi, videla da je Savić udario oca optuženog, nakon čega se sklonila unutra.

Sudija je konstatovala da je stigla medicinska dokumentacija iz Doma zdravlja u kojem se Andrijanović lečio, a u kojoj se navodi da je imao strah da će ga neko ubiti i da ga neko prati, što je on ispričao tokom svoje odbrane.

Sledeće suđenje zakazano je za 12. mart kada su pozvani svedoci i veštaci.

Andrijanović je u svojoj odbrani naveo da je ubio Savića u samoodbrani, jer su mu on i Luka K. napravili sačekušu, te da je pucao na mah i u samoodbrani.

On se tereti za ubistvo za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Na saslušanju u tužilaštvu u oktobru 2022. godine Andrijanović je ispričao da mu je Savić pretio pištoljem i onda zapucao.

Kazao je da se ne seća da mu je uzvratio i da je od praska izgubio sećanje.

Tokom uviđaja pronađena su dva pištolja, jedan u živoj ogradi, a drugi bačen u kanal sa vodom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija