• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

07.02.2024

15:12

DNK trag otkriva ubice iz Belvila! Sudski veštaci u klinču oko dokaza iz podzemne garaže (VIDEO)

Zoran Sinko

Vesti

DNK trag otkriva ubice iz Belvila! Sudski veštaci u klinču oko dokaza iz podzemne garaže (VIDEO)

Podeli vest

DNK trag dvojice optuženih za ubistvo Bojana Mirkovića (34), koji je izrešetan 12. novembra 2020. u podzemnoj garaži naselja Belvil, nađen je na GPS uređaju za praćenje i SIM kartici, rekao je danas u Višem sudu u Beogradu sudski veštak Dušan Keckarević.

On je izjavio da je nesporno da je pronađen trag Dušana Kokoruša, optuženog da je podmetnuo GPS i karticu ispod Mirkovićevog vozila. Kako je objasnio, prvi trag je otkriven na poklopcu od otvora, u koji se stavlja kartica u GPS, a drugi na samoj kartici.

Takođe je naveo da je DNK Lazara Tejića, optuženog da je direktni ubica, nađen na poklopcu GPS uređaja. Njegov nalaz je osporio sudski vešak Oliver Stojković, kojeg je angažovala odbrana. On je, kao stručni savetnik, izneo tvrdnju da je veštačenje pomenutih tragova nepouzdano.

Istakao je i niz primedbi na nalaz veštaka Keckarevića. Njih dvojica su potom ušli u žučnu diskusiju, na kraju koje je Keckarević rekao da Stojković izmišlja u svom nalazu. Na to je burno reagovao Stojković, kao i advokat odbrane Jelena Stojić, navodeći da ih je veštak uvredio. 

Preuzeo svu krivicu

Inače, u sudnicu je od petorice optuženih iz pritvora doveden samo Tejić. U publici je bila njegova majka kojoj se povremeno okretao i nešto joj govorio. Sudija je danas razdvojio postupak u odnosu na optuženog Ivana Nikčevića, koji se tereti da je nabavio GPS i naučio Tejića kako da ga postavi, a pre ubistva ga i navodio.

Foto: informer.rs

Grob ubijenog Bojana Mirkovića na Bežanijskom groblju

Iz kućnog pritvora u sud je došao Bojan Kovačević, Tejićev očuh koji je optužen da ga je vozio uoči ubistva da opserviraju teren gde Mirković živi i savetovao ga kuda da pobegne posle zločina.

Branilac Kovačevića je tražio od sudskog veća da mu se ukine mera zabrane napuštanja mesta boravišta, koja traje već godinu dana, i odredi neka blaža. Sud je, međutim, to odbio.

Cetinjani Dušan Kokoruš i Filip Ivanović, koji su u ovom postupku optuženi da su Tejiću pomogli u bekstvu, takođe se brane sa slobode. Advokat Bojan Ječmenica, punomoćnik porodice ubijenog Mirkovića, izrazio je zadovoljstvo posle današnjeg ročišta i iznetog veštačenja (njegovu izjavu za Informer možete poslušati u videu ispod).

Interesantno je da je na početku ovog postupka Tejić svu krivicu za mafijašku likvidaciju Mirkovića preuzeo na sebe. Ostala četvorica optuženih su negirali da imaju ikakvog udela u tome.

- Upoznao sam Bojana u jednoj kafani, gde je radio kao obezbeđenje, kada sam 29. novembra 2019. izašao sa odsluženja zatvorske kazne. Od njega sam kupio kokain radi preprodaje i počeo da radim za njega. Kako su se količine povećavale, nisam mogao da ispratim tempo prodaje koji mi je nametnuo, zbog čega se ljutio na mene - ispričao je optuženi Tejić.

Jednom prilikom, kako je dodao, Mirković mu je "nalupao šamare i pretio mu da će mu polomiti i ruke i noge":

- Bio sam uplašen i navučen na kokain, pa sam odlučio da ga ubijem. Sam sam nabavio GPS uređaj za praćenje, dva pištolja i telefon od jedne osobe koju ne želim da imenujem, i rešio da ga likvidiram u garaži u Belvilu, kad nema nikoga u okolini. Pratio sam ga uz pomoć GPS aplikacije, a moj telefon sam ostavio u Batajnici, da zavaram trag.

Tvrdio je i da je na dan ubistva u Bloku 62 je najpre uzeo električni bicikl, pa njime otišao do Batajnice.

- Tog dana oko12 ili 13 sati kružio sam oko garaže Belvila i pratio kretanje Mirkovića. Ušao sam za njim u garažu i ubio ga, pa se otarasio pištolja, bicikla i GPS uređaja. Nakon toga, organizovao sam sebi bekstvo u BiH, ali u tome nisam uspeo jer sam uhapšen u Loznici - izjavio je Tejić.

Dobili po 5.000 evra?

On je pobegao posle zločina električnim biciklom, a identifikovan je na osnovu nadzornih kamera koje su ga snimile na putu ka Jakovu, gde su ga čekali saučesnici. Upravo u tom naselju kasnije je nađen bicikl, kao i dva pištolja u kanalu pored Save. 

Tejić je uhapšen 23. novembra 2020. kod Loznice sa lažnim dokumentima, pri pokušaju da pređe u BiH. U tome mu je, prema optužnici, pomogao Filip Ivanović, koji je odranije poznat policiji.

Nikčević i ubijeni Mirković ranije su se intenzivno družili, dok između njih nije izbio neki konflikt. Što se Kovačevića tiče, on je navodno vrbovao Tejića da likvidira Mirkovića. Prema optužnici, svi oni su za ovo ubistvo isplaćeni sa po 5.000 evra i izvesnom količinom kokaina.  

Bio blizak "škaljarskom klanu"?!

Ubijeni Bojan Mirković se, inače, dovodio u vezu sa crnogorskim "škaljarskim klanom", ali i sa Aleksandrom Šarcem (35), koji je izrešetan 17. oktobra 2020. u Tržnom centru "Ušće" na Novom Beogradu. Za Šarčevu likvidaciju osumnjičen je Lazar Ilić iz Kraljeva, inače optuženi pripadnik "vračarske grupe" koju predvodi odbegli Nikola Vušović Džoni, blizak saradnik "kavačkog klana". Spekulisalo se da su Mirković i Šarac ranije zajedno nabavljali vozila za likvidacije za račun "škaljaraca" i bavili se logistikom. 

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija